Over ESSENZA

Wij zijn ESSENZA. Wij willen inspireren, prikkelen en raken. Een stukje comfort bieden, je thuis laten voelen en je lekker laten slapen. Wie of waar je ook bent. ESSENZA maakt dat mogelijk. Laat zien wie je bent en wat je stijl is. Wees uniek. Wees jezelf. Wees ESSENZA.


The ESSENZA story

In onze uitgebreide home & living collecties vind je alles wat je nodig hebt om van jouw huis een elegant, persoonlijk kunstwerk te maken; rijk, verfijnd en exclusief.

Wij zijn continu op zoek naar vernieuwing. Naar alles wat het leven een stukje mooier maakt. We laten ons inspireren door de mensen om ons heen, door andere culturen en tradities, door kleuren, geuren en smaken die we opdoen tijdens een verre reis of juist dichterbij huis. En tot slot: door Moeder Aarde. De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron. In al haar seizoenen heeft ze zoveel moois te bieden. En al die nieuwe indrukken, inzichten en ideeën mixen en matchen we in onze eigen studio tot elegante, inspirerende en expressieve collecties.  

Al ruim 30 jaar ontwerpen we met grote zorg kenmerkende home & living collecties voor een stijlvol interieur met een unieke twist. Want of je nu van rijke bloemenprints houdt, dol bent op ruiten en strepen of voor een uni kiest, bij ESSENZA hebben we voor iedereen iets moois

Bij ESSENZA geloven we in buying less, but better. Daarom produceren we hoogwaardige, duurzame producten die ons antwoord zijn op de hedendaagse wegwerpcultuur. Wij ontwerpen en vervaardigen onze collecties met liefde, zorg en aandacht voor mens en milieu. Want we vinden het ontzettend belangrijk dat uiteindelijk iederéén lekker kan slapen.

 

Alles voor je interieur

Maak van je slaapkamer een kunstwerk met een van onze prachtige dekbedovertreksets met rijke bloemenprints of ga voor een meer neutrale look met een uni-kleurige bestseller. Fleur je woonkamer op met warme en kleurrijke plaids en kussens en breng met een poef of karpet de finishing touch aan. Shine in ons comfortabele homewear of werk er stiekem in vanuit huis, dat kan natuurlijk ook. Haal de keukenprins- of prinses in jezelf naar boven met ons servies en keuken- en eetkamertextiel en tover je badkamer om tot een luxe spa-oord. En dat allemaal in jouw eigen, unieke, stijl. De sky is the limit met ESSENZA.  

Inspired by: de Hollandse Meesters

Bij ESSENZA raken we altijd geïnspireerd door bloemen. En wat is er dan mooier dan het Mauritshuis in Den Haag, waar prachtige schilderijen hangen van Hollandse Meesters?Kijk mee met onze brand manager Floor Smits en zie hoe magisch die bloemenpracht is.


Ontdek ook onze collection stories

Thuis is ook een tempel van comfort. Behaaglijkheid, geborgenheid en zachtheid staan centraal. We hebben geleerd om het kleine te eren en te waarderen, om te kiezen voor dat wat ons echt blij maakt. Om écht contact te maken en om al onze naasten lief te hebben en te koesteren. Thuis is waar ons hart is. Thuis is waar ons hart harder gaat kloppen. En voor al die fijne momenten, groot en klein, heeft ESSENZA haar herfst/winter ’21 collectie ontworpen.

Chapter 1: Joie de Vivre

Een vleugje Joie de Vivre maakt het leven net wat leuker, niet waar? ESSENZA viert het leven dit seizoen met verschillende tinten roze die een gevoel van optimisme, geborgenheid en tederheid uitstralen. Een vleugje wijnrood en marsala geven dit pallet extra kracht!

Ontdek dit thema hier.

Chapter 2: La Pureté

Waar wit voorheen vooral heel zomers aanvoelde, verschuift de kleur door naar de winter. Aardse kleuren als terra, oranje en bruin laten zich prachtig met deze heldere tint combineren. Puurheid, rust en Japans minimalisme zijn de kernwoorden van dit hoofdstuk.

Ontdek dit thema hier.

Chapter 3: La Tranquillité

In dit thema omringen we ons met diep donkere kleuren die rijkheid en rust uitstralen en tegelijkertijd schitteren als nooit tevoren. De winterse groenen en het nachtblauw zijn oogverblindend mooi!

Ontdek dit thema hier.

 

Copyright © 2021 ESSENZA HOME