Over Marc O'Polo

Marc O'Polo werd in 1967 in Stockholm opgericht vanuit het idee om natuurlijke materialen te gebruiken. De oprichters Rolf Lind, Göte Huss en Jerry O. Sheets waren avontuurlijke, bereisde, vrijdenkende ondernemers met een gedeelde passie voor materialen..


Terwijl het gebruik van synthetische vezels in de mode-industrie in die tijd steeds gebruikelijker werd, maakten zij er hun missie van om met natuurlijke stoffen te werken die ze uit het Oosten importeerden.

Het merk, nu gevestigd in Stephanskirchen in Duitsland, staat voor hoge kwaliteit en is bekend om het gebruik van natuurlijke materialen en originele stijl. De stijl van Marc O'Polo wordt bepaald door zorgvuldig geselecteerde materialen, hoogwaardige afwerking, aandacht voor detail en de eenvoudige combineerbaarheid van collectiestukken: natuurlijk, duidelijk, modern en urban casual.

Marc O'Polo Home

Marc O'Polo Home biedt een uitgebreide interieurcollectie, met een moderne mix van het Scandinavische gevoel, kosmopolitische levensstijl en uitzonderlijk comfort.

Collectie

De collectie bestaat onder andere uit dekbedovertrekken, stijlvolle plaids, zachte handdoeken, comfortabele badjassen, badkameraccessoires, keuken- en tafeltextiel en tafel- en glaswerk. De stijl van Marc O'Polo is verfijnd, stedelijk en modern, en weerspiegelt Marc O'Polo's achtergrond in Scandinavisch design. Natuurlijke materialen zoals wol, linnen en het fijnste katoen worden gecombineerd met ingetogen details en tijdloze ontwerpen. Alles is gemaakt van hoogwaardige materialen voor maximaal comfort.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is altijd een groot onderdeel geweest van het DNA van Marc O'Polo. Als merk dat is opgericht vanuit het idee om natuurlijke materialen te gebruiken, is de langdurige traditie van het gebruik van duurzame stoffen nog steeds actueel. Deze traditie heeft niet alleen de cultuur van het merk bepaald, maar blijft ook tot op de dag van vandaag de filosofie en hun collecties inspireren.

Reis

Het idee van een reis is open te staan voor nieuwe mogelijkheden en tegelijkertijd fouten toe te staan. Marco O'Polo begon zijn reis naar duurzaamheid lang voordat dit woord alomtegenwoordig werd. Maar omdat de definitie van duurzaamheid voortdurend evolueert, is continue aanpassing nodig.

Marco O'Polo gelooft dat dit aanpassingsproces een gezamenlijke leerweg is. Daarom geloven ze sterk in het creëren van een collectieve reis waarbij al hun partners, klanten en belanghebbenden op lange termijn betrokken zijn. Dit betekent samenwerken met wereldwijde kaders en vanuit een circulair perspectief de productiecycli bekijken.

Partnerschap

Bij ESSENZA HOME zijn we er trots op samen te werken met Marc O'Polo voor hun Home collectie. We delen de overtuiging dat, om de juiste set innovaties voor onze duurzaamheidsvisie te vinden, partnerschappen als deze fundamenteel zijn voor ons collectieve succes.

Ontdek ook onze andere merken 

Copyright © 2022 ESSENZA HOME