Toggle Nav User Search

De taal van de lelie

Liefde, schoonheid en vrouwelijkheid… De lelie spreekt vele talen en wordt niet voor niets de Koningin van de bloemen genoemd. Het is daarom geen toeval, dat juist deze bloem is gekozen voor het Verano design. Waarom de lelie zo bijzonder is, hoe je het langst van lelies kunt genieten en waarom dit design het perfecte cadeau is, lees je hier.

Behind The Print: Verano

De bloem van de vrouwelijkheid

Niet alleen de zoete en sensuele geur van de lelie heeft iets vrouwelijks, zelfs de delicate en elegante vorm van de bloem is typisch feminine. De voorjaarscollectie van ESSENZA staat met kleurthema Feminine Rose geheel in het teken van vrouwelijkheid, met de lelie als toonbeeld. 

De goddelijke oorsprong van de lelie

In het oude Griekenland werd verteld dat de lelie van de godin Hera kwam. Ze zou haar zoon Hercules borstvoeding gegeven hebben en toen er een paar druppels op de grond vielen, zouden hieruit prachtige lelies zijn gegroeid. Of dit verhaal waar is, is maar de vraag, maar het bestaan van de bloem gaat ver terug in het verleden. Op het eiland Santorini is aardewerk gevonden met afbeeldingen van lelies en deze items zijn al 3500 jaar oud!

The perfect wedding gift

Gaat je beste vriendin trouwen? Geef haar deze prachtige ochtendjas cadeau voor haar ‘getting ready’ op de ochtend van de grote dag! Oorspronkelijk werden Griekse en Romeinse bruiden, in de hoop op een vruchtbaar leven, met lelies gekroond. Kroon jouw vriendin iets moderner en geef haar zo’n betekenisvolle én zeer elegante ochtendjas. 

Moederdag

Geef je moeder voor Moederdag dit prachtige Verano dekbedovertrek of een van de stijlvolle homewear items met het Verano design. Want wie lelies cadeau geeft, toont diepe genegenheid en waardering voor de ontvanger. Dit design is tevens verkrijgbaar in trendkleur Dusty green, een mooie samenhang van groen- en grijstinten, en ook tegen die kleur ondergrond komen de lelies prachtig tot hun recht. Bovendien zijn er sierlijke woonaccessoires als plaids en sierkussens verkrijgbaar in de kleur donkergroen mét het Verano design. Niet alleen leuk om cadeau te geven voor Moederdag, maar ook voor jezelf! Show some affection!

Copyright © 2019 ESSENZA HOME