Toggle Nav User Search

All about the Minte

Met het Minte dekbedovertrek weet je zeker dat je 's nachts lekker zult slapen. Dit dekbedovertrek uit het Premium label brengt rust en sfeer naar de slaapkamer. Niet alleen de beeldschone kleuren betoveren, maar ook de kwaliteit van de stof zal je versteld doen staan. Door de hoge threadcount van 300 TC, we leggen je verder in deze blogpost uit wat dit inhoudt, krijgt het overtrek extra glans en voelt het super zacht en soepel aan. 

ESSENZA Minte Dekbedovertrekset Dusty Rose

First things first

De Minte is gemaakt van 100% katoen satijn en heeft een hoge threadcount van 300 TC. Wat threadcount inhoudt? Laten we eerst beginnen met de uitleg van het volgende. Dekbedovertrekken worden gemaakt van geweven stoffen (meestal katoen). In een weving worden twee verschillende sets van garen of draden met elkaar gekruist. De verticale draad is de 'ketting' en de horizontale draad die erdoorheen wordt geweven, is de 'inslag' (zie onderstaande afbeelding). De manier waarop de draden elkaar kruisen, bepaalt de weving en daarmee ook de kwaliteit van de stof. 

Threadcount

Nu je weet hoe een dekbedovertrek wordt geweven, is het begrijpen van de threadcount easy. De Engelse term 'threadcount' betekent hoeveel draden er in een vierkante inch zitten. Het aantal draden in de ketting en de inslag worden dan bij elkaar opgeteld en dit totaal noem je dan de threadcount. Hoe hoger het nummer, hoe zachter/fijner de stof. 

Beken kleur

Het Minte dekbedovertrek is verkrijgbaar in de volgende 6 kleuren:

Allemaal van dezelfde hoogwaardige kwaliteit en dus allen even soepel en extreem zacht. Met het Minte dekbedovertrek slaap je als nooit tevoren! 

Matching Accessories

Stijl jouw Minte dekbedovertrek af met bijpassende, elegante accessoires voor een classy look en geef daarmee een geheel nieuwe dimensie aan dit uni overtrek. Ga voor sierkussens en plaids of spreien in dezelfde kleur en geef je bed een ton sur ton look of kies voor accessoires met een toffe print en laat deze meerdere keren terug komen voor een motif sur motif vibe

Ook Judith van Huizedop, blog over interieur & lifestyle, is fan van de Minte! Ben je benieuwd naar hoe zij het overtrek heeft gestijld? Kijk snel op haar blog. En geloof ons, het is prachtig!

 

Copyright © 2019 ESSENZA HOME