Toggle Nav User Search

Bye bye minimalisme, hello maximalisme!

Statement plafonds, rijk gedecoreerde stoffen, fluweel en mosterdgeel, als we kijken naar de interieurtrends voor dit najaar, weten we een ding zeker: het wordt een feestje! Zeg maar dag tegen de minimalistische trend, want we mogen weer lekker uitpakken in huis!

1| Prints in de mix

Ook dit najaar wordt het interieur gedomineerd door gedetailleerde prints. Denk aan een bonte mix van bloemen, dierenprints, art nouveau patronen en Oosterse motieven. Traditionele bloemendessins maken een comeback en de jungletrend met palmmotieven maakt plaats voor een bos dichterbij huis, met ‘gewone’ bomen in verschillende groentinten. Gooi patronen vrolijk met elkaar in de mix: it’s a prints party!

2| Rijke & intense kleuren

Move over pastel: in 2018 omarmen we juist de rijke en intense kleuren. Kleuren die echte eyecatchers zijn in je interieur en die iets van je persoonlijkheid laten zien. Zoals bordeaux, petrol, donkergroen en mosterdgeel. Die laatste klinkt misschien als een gewaagde keuze, maar het is vooral een hele warme en vrolijke toevoeging aan een ruimte!

3| Next level velvet

De velvet trend is here to stay. Gelukkig maar, want deze zachte stof geeft het interieur een warm en chique tintje en dat is just what we need, in de winterperiode. Een next-level stijl is dat velvet gebruikt wordt als ondergrond voor een print, dus bedrukt wordt. Rechtstreeks van de catwalk en gegarandeerd een hit in het najaar!

4| Textuur en nog meer textuur

Texturen zijn een big thing dit seizoen. En het fijne is: er zijn geen regels! Ontdek zelf wat je mooi vindt en durf te combineren. De meest populaire texturen en materialen van dit najaar zijn: velvet, vilt, leer, natuursteen, kurk en metaal. Ook zien we veel bijzondere stofdetails zoals ruches, borduur en 3D-stoffen - allemaal even onweerstaanbaar om aan te raken.

5| Statement plafonds

Het plafond: misschien wel het meest vergeten stukje van het interieur. Tot nu! Dit najaar wordt het plafond weer een speelplaats voor designers, klaar om juist dé eyecatcher van het huis te worden. Hoe? Bijvoorbeeld met een statement behang, lakverf in een opvallend kleurtje, houten balken, mooie sierlijsten of andere indrukwekkende ornamenten. Hallo vijfde muur!

6| Nieuwe metalen

Metalen zijn nog steeds hot! Dit seizoen stelen met name goud, brons en - nieuwkomer - messing de show in huis. Ze voegen warmte én een vleugje glamour toe en kunnen gecombineerd worden met werkelijk ieder kleurenpalet. Wel zo fijn! Mix accessoires van metaal met smaragdgroen of burgundy voor een luxe retrostijl.

7| Wame aardetinten

Aardse kleuren maken hun comeback en dan met name terracotta! Deze warme, roodachtige kleur is vooral prachtig op stoffen zoals beddengoed, maar doet het ook heel goed op keramiek en tegels. Terracotta geeft je interieur een hippe ‘handmade’ en vintage vibe. Ook burgundy, taupe, bruin- en nude tinten passen mooi in dit kleurenpalet. 

Copyright © 2019 ESSENZA HOME