Toggle Nav User Search
Katoen flanel, wat is dat eigenlijk?

Katoen flanel, wat is dat eigenlijk?

Brrr.. het is altijd weer even wennen, die koude nachten. Als jij het ook zo moeilijk warm krijgt in bed, dan biedt een flanellen dekbedovertrek uitkomst. Flanel is lekker dik en superzacht en zorgt ervoor dat jij er deze winter - zelfs tijdens de allerkoudste nachten - lekker warmpjes bij ligt.

 

Met een dekbedovertrek van katoen flanel houd je de kou gemakkelijk buiten je bed. De zachte stof past zich direct aan je lichaamstemperatuur aan en houdt de warmte de hele nacht vast. Ontdek de mooiste flanellen dessins.

Wat is flanel eigenlijk?

Onze flanellen dekbedovertrekken zijn gemaakt van 100% katoen. Het verschil met gewoon katoen is dat flanel wordt gemaakt van los gesponnen garen dat geweven is in een linnen- of keperbinding. Daarna wordt de flanellen stof nog geruwd waardoor het zacht, wollig en lekker dik aan gaat voelen; ideaal voor de winter.

Wat zijn de kenmerken van flanel?

De zachte flanellen stof past zich snel aan je lichaamstemperatuur aan, waardoor je bed al snel lekker warm aanvoelt. De dikte van de stof zorgt er bovendien voor dat hij de warmte de hele nacht vasthoudt. Perfect voor koude herfst- en winternachten dus! Doordat flanel gemaakt is van 100% katoen blijft het wel ademen en drijft het vocht goed af.

Hoe was je flanel?

Je mag een flanellen dekbedovertrek gewoon in de wasmachine op 60 graden wassen. Fijn hè! Het kan ook prima in de droogtrommel, maar voor een gladde, kreukloze look, kan je hem het beste uithangen.

Ook fan van flanel?

Bekijk dan hier onze collectie van flanellen dekbedovertrekken en shop snel jouw favoriet!
Kies jij voor een flanellen dekbedovertrek van ESSENZAMarc O’Polo of Esprit? Pip Studio heeft ook een brushed twill dekbedovertrek in de collectie. Brushed (geborstelde) twill heeft dezelfde zachte en warme eigenschappen als katoen flanel, maar is gemaakt met een andere weving. Take your pick!

Copyright © 2019 ESSENZA HOME