Toggle Nav User Search
Katoen renforcé, wat is dat eigenlijk?

Katoen renforcé, wat is dat eigenlijk?

Katoen renforcé, perkal, katoen satijn.. dekbedovertrekken zijn er in vele verschillende materialen. In een eerder blog legden we uit wat katoen satijn is en wat de voordelen van deze stof zijn. Dit keer zoomen we in op katoen renforcé, een koele en gladde stof, die het hele jaar door kan!

Renforcé = versterkt en verstevigd

Renforcé komt van het Franse woord voor ‘versterken’. Katoen renforcé betekent dus ‘versterkt en verstevigd katoen’. Doordat het katoen op een speciale manier wordt geweven (met een platbinding) wordt de stof verstevigd en sterker dan normaal katoen. Een dekbedovertrek van renforcé is dus duurzaam en voelt bovendien fijn en glad aan waardoor je er heerlijk comfortabel onder slaapt!

Koele stof voor warme zomernachten

De stof katoen renforcé voelt lekker koel aan, absorbeert vocht en is temperatuur regulerend. Het is daarmee de ideale dekbedovertrekstof voor warme zomernachten. Maar ook in de winter lig je comfortabel onder katoen renforcé door de regulerende eigenschap van de stof. In onze webshop vind je katoen renforcé dekbedovertrekken van COVERS & CO voor de kinderkamer, tienerkamer én voor volwassenen die wel van een geintje houden.

Stoere uni dekbedovertrekken van renforcé

Ook ESSENZA heeft een range dekbedovertrekken van katoen renforcé. De Guy is een effengekleurd zacht dekbedovertrek met een vintage wassing waardoor hij een stoere, casual look krijgt. Hij is er in de kleuren antraciet, zeegroen, steengrijs, blauw, zilver, wit, roze en geel. Welke Guy zien we straks in jouw slaapkamer terug?

Voordelen van katoen renforcé:

  • Stevig en duurzaam katoen dat niet scheeftrekt
  • Voelt fijn en glad aan
  • Absorbeert vocht en is temperatuur regulerend
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Voor- en achterkant zien er hetzelfde uit
  • Stof trekt niet scheef

Onderhoudstips

Katoen renforcé mag in de wasmachine gewassen worden tussen de 40 en 60°C. Je kunt het dekbedovertrek in de droger doen, dan krijg je wat meer kreukels dan wanneer je hem uithangt, maar blijft hij wel zachter. Je kunt een katoen renforcé dekbedovertrek strijken op medium temperatuur (••).

Copyright © 2019 ESSENZA HOME