Toggle Nav User Search
Op zoek naar het juiste dekbed Op zoek naar het juiste dekbed

Op zoek naar het juiste dekbed


Niets is zo lastig als het kiezen voor een nieuw dekbed of kussen. Waar moet je op letten? Welke vulling past het beste bij jou? Moet je kiezen voor synthetisch, dons of wol? Wij hopen al je vragen te kunnen beantwoorden door je meer te vertellen over onze producten en materialen.

Dekbedden zijn er zowel in een seizoensgebonden variant als een volledig vierseizoenendekbed. Enkele dekbedden zijn veelal geschikt voor een wat warmere kamer, ofwel een kamer die tijdens alle seizoenen ongeveer dezelfde temperatuur houdt. Een vierseizoenendekbed is geschikt voor de koudere winternacht of de koude slaapkamer.

Voordeel van het laatste dekbed is dat je het op ieder moment dikker of dunner kunt maken. Heb je het ´s nachts warm, dan haal je één van de twee dekbedden eraf, krijg je het daarna koud dan zet je het er weer op.

ESSENZA biedt binnen haar Bedding collectie dekbedden en kussens met vullingen als synthetisch, dons, en wol. Maar hoe weet je nu welke vulling het beste bij jou past?

 

Synthetisch

Synthetische dekbedden hebben de belangrijke eigenschappen dat deze antibacterieel en antiallergeen zijn, maar ook wasbaar. Omdat de dekbedden wasbaar zijn op 60 graden, zijn deze in diverse situaties goed in gebruik. Denk hierbij aan nachtelijke ongelukjes bij kleine kinderen, of later ontstane allergieën. 

Bekijk hier ESSENZA’s synthetische dekbedden

> Bekijk hier ESSENZA's synthetische hoofdkussens


Dons

Denk je aan een dekbed, dan denk je in de meeste gevallen aan een donzen vulling. Dons geeft een luxueuze uitstraling, en kent goede eigenschappen. Zo heeft deze vulling de eigenschappen als vochtregulerend, ventilerend en het goed vasthouden van de lichaamswarmte. Dit houdt in dat het dekbed snel verwarmt en het in hetzelfde tempo afkoelt. De dekbedden van ESSENZA zijn gevuld met Europees eendendons. Het eendendons is een natuurlijk bijproduct van de vleesproductie, wat wil zeggen dat de dieren niet gefokt worden voor hun dons en veren. Om dit te garanderen is onze leverancier aangesloten bij de Europese organisatie EDFA.

> Bekijk hier ESSENZA’s donzen dekbedden

> Bekijk hier ESSENZA's donzen hoofdkussens


Wol

Hoor je wol, dan denk je aan een warme kriebeltrui. Niets is minder waar wanneer het op een wollen vulling aankomt voor een dekbed. Dit materiaal heeft voor de slaapwereld belangrijke eigenschappen, die niet te evenaren zijn door kunststoffen. Wol is zowel geschikt voor de koude wintermaanden, als de warme zomermaanden. Door de optimale warmte isolatie is een wollen dekbed in de winter lekker warm, en voert het in de zomer de te grote hoeveelheid aan warmte zo snel mogelijk af. Daarbij is een wollen dekbed een zwaarder dekbed, waardoor je deze echt om je heen voelt. 

> Bekijk hier ESSENZA’s wollen dekbedden

> Bekijk hier ESSENZA's wollen hoofdkussens


Zijde

Met een zijden zomerdekbed heb je tijdens de zwoele zomernacht toch het gevoel dat er iets op je ligt. Dit dekbed is tijdens deze warme nachten uitermate geschikt. Ook kan dit dekbed voor jou geschikt zijn, wanneer je het ’s nachts erg warm hebt. Zijde heeft namelijk als eigenschap dat het de lichaamswarmte niet vasthoudt en hierdoor een koel aangevoel geeft.

> Bekijk hier ESSENZA’s zijden zomerdekbed 

 

Katoen

Evenals een zijden vulling, is ESSENZA’s zomerdekbed met een katoenen vulling ook erg geschikt voor de warme nacht. Katoen heeft tevens als eigenschap dat het licht aanvoelt, waardoor je niet het idee hebt onder een zwaar dekbed te liggen.    

Bekijk hier ESSENZA’s katoenen zomerdekbed

Copyright © 2019 ESSENZA HOME