Toggle Nav User Search
Trend: Scandinavisch, less is more Trend: Scandinavisch, less is more

Trend: Scandinavisch, less is more

Voor wie van een rustige kamer houdt is de Scandinavische trend perfect! Lichte kleuren, hout en zachte materialen zijn de grootste musthaves om je kamer de Scandinavische sfeer te geven.

De Scandinavische trend is here to stay

De Scandinavische trend gaat al een tijdje mee, maar blijft ook in 2017 razend populair, Doordat het een minimalistische stijl is kun je er veel kanten mee op en laat je met kleine aanpassingen je kamer er weer helemaal anders uit zien. De basis van een Scandinavisch interieur is wit met beige en hout. Natuurlijke materialen spelen een belangrijke rol in de Scandinavische trend, denk aan linnenwol, marmer en kurk.

Makkelijk te mixen met andere stijlen

Natuurlijk is ook deze trend met andere stijlen te combineren. Zo gaat het bijvoorbeeld heel mooi samen met de geometrische stijl, maar ook met de natuurlijke en botanische trend. Combineer verschillende groene planten zoals hangplanten, grote planten en cactussen en laat ze op verschillende plekken en manieren terug komen. Denk aan plantenpotten op pootjes, een kweekkastje of een terrarium.

Welke kleur doe je op de muur?

Om de muren te matchen met de echte Scandinavische sfeer kun je kleuren als grijsblauw, een koude grijs, een warme zachte bruin en natuurlijk wit gebruiken. Ook de trendkleur van 2017 ‘Denim drift’ gaat mooi samen met de Scandinavische stijl en geeft je interieur warmte en karakter.

Hoe maak je je slaapkamer Scandinavisch?

Het is vooral belangrijk om het lekker rustig te houden. Gebruik veel wit, beige en natuurlijke materialen zoals hout (in lichte kleuren) en kurk. Maak je bed op met beddengoed van katoen of linnen in een neutrale kleur of ga voor een mooie natuurlijke of grafische print op bed. Stijl het af met zachte kussens of plaids van bijvoorbeeld wol of linnen in een ecru kleur of een koele grijs- of blauwtint.

Musthaves items in de Scandinavische stijl

Ga voor zachte materialen en lichte kleuren. Met deze items creëer je in een handomdraai een Scandinavische look in de slaapkamer:

Copyright © 2020 ESSENZA HOME