ESSENZA Ophelia Sahara Sun Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Ophelia Sahara Sun Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

De Arts & Crafts beweging tijdens de 19e eeuw was het startpunt van productdesign zoals wij dat vandaag kennen. Voor onze nieuwe herfst/winter collectie hebben onze designers zich laten inspireren door deze beweging en prachtige nieuwe prints gecreëerd.

Dit is de Arts & Crafts beweging 

In de tweede helft van de 19e eeuw vond in Engeland een enorme omwenteling plaats: met de uitvinding van machines schakelde men over van handwerk naar massaproductie. De industrialisatie bracht veel grote nadelen met zich mee, omdat veel werk nu door machines werd overgenomen en een hele hoop arbeiders daardoor hun werk kwijtraakten.

En dat was het moment dat de Arts & Crafts beweging ontstond. Aanhangers van deze beweging vonden dat de industriële revolutie de wereld van eenvoud, schoonheid en ambacht vernietigde. Zij wilde deze wereld graag weer herstellen. Zij waren van mening dat producten niet enkel functioneel moesten zijn, maar ook mooi en met veel aandacht voor detail moesten zijn ontworpen. Productdesign zoals wij dat nu kennen, was geboren.

Wij hebben ons door deze beweging laten inspireren en hebben enkele handgeschilderde ontwerpen, prachtig borduurwerk en fijne details in deze collectie verwerkt.

Handgetekende prints 

Onze getalenteerde printdesigner Hendrikje heeft vele prachtige prints met de hand getekend en/of geschilderd. Voor het Flore dessin heeft ze elke bloem van ons populaire Fleur dessin met ecoline geschilderd.

En ze heeft niet alleen de bloemenprints van de Flore en de Fela geschilderd, ze schilderde ook het Teades ruitpatroon en het prachtige gestreepte design Iva met de hand.

ESSENZA Fela Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Fela Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
Fela
ESSENZA Iva Groen Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Iva Groen Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
Iva
ESSENZA Teades Light leather ESSENZA Teades Light leather
Teades

Fijne details 

Bij de Arts & Crafts beweging moesten functionele dingen ook mooi zijn. Natuurlijk werden wij hierdoor geïnspireerd en gaven gewone dingen een buitengewoon uiterlijk. Zo heeft het bovenste knoopje van ons Blair Ophelia nachthemd de vorm van een bij.

Pssst: je shopt dit prachtige nachthemd nu in de sale!

Borduur- en quiltpatronen

Dessin Noma heeft een print van een uitgebreid borduurwerk uit het Rijksmuseum. Dessin May is versierd met een fijn borduurwerk en het April dessin is omlijst met geborduurde randen. Onze favoriet? Het nieuwe premium dekbedovertrek Maen: Deze beauty is afgewerkt met een verfijnde en elegante broderierand aan de zijkanten én onderkant van het dekbedovertrek en rondom aan het kussensloop.

 

ESSENZA Maen Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Maen Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Maen Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Maen Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cm