ESSENZA Felicia Loden green Dekbedovertrekset 140 x 220 cm ESSENZA Felicia Loden green Dekbedovertrekset 140 x 220 cm

Dromen komen uit en sprookjes bestaan op het magische Felicia dekbedovertrek van ESSENZA. Dit design doet denken aan een Italiaans landschap boordevol beeldschone details waarbij je heerlijk kunt wegdromen. Lees snel verder om alles over deze betoverend mooie print te leren!

Schilderij van Hendrik Voogd als inspiratie

Het betoverende Felicia dessin is geïnspireerd op het schilderij 'Italiaans landschap met parasoldennen' van de Nederlandse kunstenaar Hendrik Voogd, die dit werk in 1807 maakte.

Hendrik Voogd werd in 1768 geboren in Amsterdam, waar hij een opleiding volgde aan de Stadstekenacademie. In 1788 vertrok Voogd - zoals vele schilders destijds - op studiereis naar Rome om vervolgens nooit meer terug te keren (wat wij maar al te goed begrijpen met deze prachtige Italiaanse uitzichten!). In Italië schilderde hij vooral landschappen in een elegante en gedetailleerde stijl met een arcadisch tintje, waar 'Italiaans landschap met parasoldennen' een prachtig voorbeeld van is. Met zijn bijzondere werken past Voogd helemaal in de stijl van de romantische schilders uit de 19e eeuw.

Voogd schilderde voor dit specifieke schilderij de tuinen van Villa Borghese in Rome, laat in de middag toen de zon bijna onder was, wat te zien is aan de bijzondere goudgele gloed. Met zijn geraffineerde gevoel voor detail, schilderde hij wandelaars die genieten van deze prachtige zonsondergang en op de voorgrond zit een kunstenaar tegen een boom te tekenen. Dit meesterwerk is net een foto als je het ons vraagt. Beeldschoon! Je kunt het schilderij bewonderen in het Rijksmuseum, waar het absoluut zijn plekje heeft verdiend!  

Schilderij van Hendrik Voogd als inspiratie Schilderij van Hendrik Voogd als inspiratie
'Italiaans landschap met parasoldennen' van de Nederlandse kunstenaar Hendrik Voogd (1807)

De unieke ESSENZA twist

ESSENZA zou ESSENZA niet zijn als ze er niet haar eigen draai aan gaf en daarom combineerden onze designers dit beeldschone Italiaanse landschap met prachtige bloemen in de mooiste kleuren. Ook deze bloemen zijn stuk voor stuk te bewonderen op werken in het Rijksmuseum.

Dromen onder ultrazacht beddengoed

Het Felicia dekbedovertrek is gemaakt van 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen satijn wat betekent dat het katoen op een biologische manier is geteeld en dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze is gebeurd. Beter voor je huid, voor de aarde én beter voor de werknemers! Dit biologische katoen heeft bovendien een extra hoge draaddichtheid van 300TC, wat het overtrek nog meer glans, zachtheid én soepelheid geeft dan je al van ESSENZA gewend bent. Als dat niet fijn dromen wordt...

Magische woonaccessoires

Dit schilderachtige Felicia design is niet alleen te zien op het comfortabele dekbedovertrek, maar is ook terug te zien op een ultrazachte poef, eyecatching vloerkleden en een stijlvol sierkussen. Oh so magical! Kies jouw favoriet(en) en je raakt niet uitgekeken.