ESSENZA Halle Cashew Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Halle Cashew Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Het Halle dessin neemt je mee terug in de tijd en combineert het klassieke paisleypatroon met een bijzondere twist. Onze designers hebben zich namelijk laten inspireren door mystieke wezens! Ontdek in deze blogpost waar de populaire paisleyprint vandaan komt, hoe het Halle dessin is ontstaan en hoe je deze fantastisch kunt combineren!

De oorsprong van de paisley print

Ook al dankt het patroon zijn naam aan de Schotse stad Paisley, de oorsprong ligt niet in Groot-Brittannië, maar in Perzië. Vanaf hier bereikte het zogenaamde ‘boteh-patroon’ India, waar het werd ontdekt door Britse soldaten. Zij namen op hun beurt de zachte kasjmier sjaals mee naar huis, waar het vele modeharten veroverde.

De productie van deze sjaals was zeer complex: het duurde ongeveer 3 jaar om een doek voor de sjaals te produceren en het materiaal was ook vrij prijzig. Om de dure sjaals toegankelijk te maken voor een breder publiek moest er een goedkoper alternatief komen.

De belangrijke textielstad herkende de trend, vertrouwde op de productie en verving het kostbare kasjmier door lokale wol. Zo konden de doeken niet alleen sneller, maar ook goedkoper worden geproduceerd. Door deze switch werden de sjaals voor veel modeliefhebbers toegankelijk. Daardoor stond de textielstad, toen en nu, synoniem voor de doeken met het boteh-patroon.

Het Halle dessin

Het Halle dessin is een handgetekende paisleyprint. Op dit waanzinnge dessin vloeien de bloemen, bladeren en ornamenten in elkaar over en worden gecombineerd met mystieke wezens voor een unieke twist. Als je goed kijkt, zie je een draak en een tijger. Heb jij ze al gespot?

Shop hier direct jouw perfecte maat van het Halle dekbedovertrek

 

ESSENZA Halle Cashew Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Halle Cashew Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

De perfecte bedstyling

Voor een classy herfstlook combineer je de warme cashewtint van het Halle dekbedovertrek met andere warme herfsttinten. Shop en stijl nu:

Pretty Paisley in je garderobe

De Halle print vind je ook terug in onze homewear collectie in de kleuren Cashew, Thyme en Rose. For a mystic and romantic touch! 

ESSENZA Sarai Halle Cashew Kimono MESSENZA Sarai Halle Cashew Kimono M
Halle Homewear ThymeHalle Homewear Thyme