ESSENZA Scarlett Vanilla Dekbedovertrekset 240 x 220 cm ESSENZA Scarlett Vanilla Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Het Scarlett dessin is een moderne interpretatie van oud-Hollandse bloemschilderijen: De bloemen van dit dessin zijn zorgvuldig met de hand geselecteerd op een bloemenveiling in Aalsmeer, zodat ze voor het Scarlett dessin gefotografeerd en verwerkt konden worden tot een print die doet denken aan de weelderige bloemstillevens van de Hollandse Meesters. Dit is hoe we te werk gingen:

Op een frisse voorjaarsdag in maart 2020 bracht Floor samen met onze concept creator Manon en huisbloemist A.P Bloem een bezoek aan de bloemenveiling in Aalsmeer. “Voor mij als groot liefhebber van bloemen was dit een droom die uitkwam”, vertelt Floor. “Ik heb nog nooit zoveel bloemen bij elkaar gezien! Er was zoveel moois om uit te kiezen: tulpen, papaver, rozen … We kozen de allermooiste uit, waaronder natuurlijk onze grote favorieten: de Franse tulp en de pioenroos. Vervolgens lieten we de bloemen een kleine week rusten zodat ze de tijd hadden om mooi tot bloei te komen.”

En toen was het moment aangebroken om ze vast te leggen! Fotograaf Alexander van Berge richtte de studio in om de bloemen van verschillende kanten en tot in de kleinste details vast te kunnen leggen. En Alexander Posthuma van A.P Bloem verrichte zijn magie op de bloemen. Hij vouwde de bladeren mooi open op zo’n manier dat de bloem zijn natuurlijke houding bleef behouden. “We wilden de bloemen op een realistische wijze laten zien en vooral niet te gekunsteld”, legt Floor uit. We brachten ook de vergankelijkheid van de bloem in beeld: van de knop tot de uitgebloeide bloem.

Onze designers konden natuurlijk niet wachten om aan de slag te gaan met de nieuwe beeldbank aan bloemen en creëerden al gauw de mooiste dessins. Floor: “Het was even zoeken tot we de juiste kleurstellingen en verhoudingen vonden, maar uiteindelijk staat er een geweldige collectie.” Je ziet de fotobloemen op verschillende manieren terug: groot opgeblazen, in collagevorm en in combinatie met getekende en geschilderde bloemen van de Hollandse Meesters. “Vooral deze laatste vorm is echt uniek”, vertelt Floor. “We gebruiken illustraties en schilderingen uit ons kunstzinnig verleden en combineren deze met moderne, gedetailleerde fotobloemen. Een prachtig samenspel van heritage en ambacht!”

Voor het Scarlett dessin gaven onze designers de bloemen een plekje op het delicate, grijze canvas met bloempatronen uit vervlogen tijden: een prachtige combinatie van Nederlandse kunst en moderne technologie. Het resultaat is een waanzinnig dessin dat het interieur laat opbloeien!

Shop de mooiste Scarlett items: