Binnenkijken bij het eclectische interieur van Andrea de GrootBinnenkijken bij het eclectische interieur van Andrea de Groot

De van oorsprong Limburgse Andrea woont in Dordrecht, samen met haar man, haar 12-jarige zoon, twee honden, een kat én twee kippen. Een gezellige boel dus! Haar interieur is al net zo gezellig en laat zich het beste omschrijven als eclectisch, vintage en mid-century modern. Neem gauw een kijkje en ontdek de interieurgeheimen van Andrea!

Met zo’n mooi interieur als dat van jou, is het vast geen straf om thuis te blijven. Hoe ga jij om met deze quarantaine situatie?

"Elke dag prijs ik mij gelukkig dat we een fijn thuis hebben. Ook onze tuin is nu echt een zegen. Ik probeer mijn dagelijks ritme vast te houden: vroeg opstaan, aankleden en aan de slag thuis werkt voor mij het beste. Wel mis ik de uitjes enorm, een leuk event, een borrel met een vriendin of lekker een hapje buiten de deur eten is er nu even niet bij. Dit compenseer ik met lekker uitgebreid thuis koken en dat boek lezen wat er al maanden ligt."

 

Waar vind jij inspiratie voor je interieur en waar shop je het liefste spullen voor in huis?

"Instagram natuurlijk maar ik kijk ook heel veel op Pinterest! Ook raak ik geïnspireerd als ik op reis ben, de kleuren, de locals en zelfs het eten kan mij op ideeën brengen. Ik ga graag naar de kringloop, mijn mooiste stukken komen daarvandaan zoals onze linnenkast op de slaapkamer. Loods 5 is ook wel favoriet, lekker veel onder één dak en CASA vind ik ook helemaal top."

 

Interieur van Andrea de Groot (keuken en wooInterieur van Andrea de Groot (keuken en woo

Met 2 honden en een kat in huis, kunnen wij ons voorstellen dat je interieur er soms aangaat. Hoe ga je daarmee om?

"Niet, haha! Dieren maken troep en ik ruim het weer op. Zo simpel is het. Ik zou me geen leven zonder mijn dieren kunnen voorstellen. Ik denk dat ons interieur ook wel tegen een stootje kan. Wel heb ik momenteel even een plaid over de bank liggen, Joep onze kitten dacht namelijk dat het een krabpaal was."

 

Interieur van Andrea de Groot (badkamer en tuin)Interieur van Andrea de Groot (badkamer en tuin)

Wat is de grootste uitdaging in jouw interieur?

"Ons huis is erg donker, dat is nog wel eens lastig in de winter. Dan moet de verlichting goed zijn en dat is het momenteel nog niet helemaal. Ik denk dat ik echt eens een lichtplan zou moeten laten maken."

 

Wat vind je belangrijk bij het stylen van de slaapkamer?

"Ik vind een mooi opgemaakt bed echt beter slapen! Goed bedtextiel vind ik dan ook heel belangrijk. Als je in bed kruipt is toch niks fijner als je dit kunt doen onder comfortabel en mooi beddengoed? Verder vind ik planten altijd een goed idee. Ze brengen leven en zuurstof mee!"

 

Heb je een lievelingsitem in huis?

"Mijn dierbaarste items zijn de foto van mijn moeder als bruid en de trouwfoto van mijn schoonouders. Helaas zijn ze er niet meer. Deze foto’s zullen altijd een mooi plekje hebben bij ons thuis."

Wat is jouw geheim voor een mooi en ‘eigen’ interieur waarin je je thuis voelt?

"Cliché maar waar, doe waar jij je goed bij voelt. Volg niet elke trend op omdat het een trend is. Voordat je het weet staat je huis vol met allerlei dingen waar je eigenlijk niks mee hebt. Hou je van kleur, verf je muren. Hou je van planten, haal een paar mooie exemplaren. Maar koop nooit iets omdat half Nederland het heeft."

 

ESSENZA Filou Caramel DekbedovertreksetESSENZA Filou Caramel Dekbedovertrekset

What's next op jouw to-do list?

"Ik heb een supertof behangetje liggen van Creative Lab Amsterdam. Dat gaat binnenkort in de hal komen. Ook gaat de slaapkamer van Teun op de schop! Ik ben momenteel bezig met het maken van een plan de Campagne dus zat leuke dingen te doen!"

 

Shop in de stijl van Andrea:

Ben jij fan van de stijl van Andrea de Groot en wil je dagelijks door haar geïnspireerd worden?

Kijk dan op haar blog Livinghip.nl of volg Andrea op Instagram: @andrea_groot