ESSENZA Eleanor Nightblue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Eleanor Nightblue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Diepe donkere groen-en blauwtinten geven je interieur een luxueuze uitstraling en bieden warmte en comfort. Groen brengt zuurstof en vernieuwing, en blauw staat voor rust en zelfverzekerdheid. Diepe, warme en donkere kleuren staan deze winter centraal. Je ziet daarom ook een breed kleurenpalet aan blauw- en groentinten terugkomen in onze collectie zoals; forest green, laurel green, soft green & nightblue.

Forest green: diepe kleur met een vleugje zachtheid

Het Forest Green is zowel een diepe, rijke kleur als een zachte en dat maakt ‘m nou juist zo verleidelijk. Een echte hero binnen ons groen palet, want deze kanjer is er terug te vinden in vele verschillende dessins. Zo prijken er op de Isabelle in Forest Green prachtige weelderige bloemen die je laten wegdromen. De Belen heeft juist een stoere look met een luxueuze finishing touch doordat de jacquard stof in een soort zebra dessin is geweven. En op de Filou prijken grootste bloemen in lichte tinten geïnspireerd op schilderijen van de Hollandse meesters.

ESSENZA Isabelle Forest green Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Isabelle Forest green Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Belen Forest green Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Belen Forest green Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Filou Forest green Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Filou Forest green Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Nightblue: een rijke donkere blauwtint

Een diepe donkere nachtblauwe kleur die zich prachtig laat combineren met verschillende texturen in dezelfde kleur, of met lichte accenten als geel, wit, roze en groen. Net als de Forest Green is ook de kleur Nightblue rijkelijk aanwezig in onze collectie. Op de Gwyneth laat het diepe donkere blauw het herfstgeel stralen en op de Eleanor krijgt het bloemen dessin extra diepte door de diepdonkere ondergrond.

Ga je liever voor effen? De Minte laat zich prachtig combineren met verschillende donkerblauwe texturen zoals velvet, teddy & corduroy. Houd je van effen, maar wil je net wat extra’s? Dan is de Aurelie jouw perfecte keuze. Dit dekbedovertrek lijkt op het eerste oog een uni, maar bevat een verfijnde Toile de Jouy print in een subtiele kleurschakering die prachtig tot leven komt door het licht glanzende katoen satijn.

Mix van groen en blauw

Dat groen en blauw ook goed met elkaar werken wisten we natuurlijk wel. Niet gek dus dat ESSENZA hier in haar collectie ook gebruik van heeft gemaakt. Een mooi voorbeeld hiervan is de Giulia in zacht Laurel Green. Doordat deze tint neigt naar een soort blauwgroen is deze uitermate goed te combineren met ons geliefde nightblue. Ook de Elena in soft green heeft deze kwaliteit. Op een zachtgroene ondergrond prijkt een heel fijne donkere pentekening. Dit donkere accent zorgt ervoor dat hij wederom perfect te combineren is met onze accessoires in nightblue.

 

ESSENZA Giulia Laurel Green Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Giulia Laurel Green Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Elena Lichtgroen Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Elena Lichtgroen Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Mooi voor in je huis en óm je lijf

En die prachtige groen- en blauwtinten staan natuurlijk niet alleen prachtig in de slaapkamer of op je bank. Ze zijn ook uitermate geschikt voor een comfy chique outfit in huis. Benieuwd naar onze favorieten? Bekijk ze hieronder!