ESSENZA Lisa Silk Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Lisa Silk Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Voor lente/zomer 2022 is de algemene kleurstemming licht en optimistisch. Wij hebben dit seizoen gekozen voor een rustig maar toch bruisend kleurenschema. Niet alleen roze, pistache en geel schitteren deze lente, maar ook donkere kleuren zoals het rijke nachtblauw en petrol. Dit zijn de belangrijkste kleurentrends voor het lente/zomer seizoen 2022 en hier lees je hoe je ze kunt combineren:

Geel: vier La Dolce Vita met deze vrolijke kleur

Geel is een dominante kleur voor 2022 en symboliseert leven, warmte en vitaliteit. Geel zagen we eerder al op de catwalk in Milaan, bij het gerenommeerde modehuis Dior bijvoorbeeld, en halen we nu ook in het interieur. Waar we vorig jaar nog de meer vanilleachtige gele tinten zagen, dit jaar gaan we meer richting strogeel/ tarwegeel. Indian Gold en mango spelen ook een belangrijke rol in de lente/zomer ’22 homewear collectie.

Tip: Geel kun je op verschillende manieren combineren. Mix je het met donkerblauw dan krijgt de kleur een warme, bijna gouden uitstraling. Als het wordt gestyled met antiek wit, krijgt het een frisse uitstraling. En samen met groen, heeft het een kalmerend effect. Je kunt dus bijna alle kanten op!

 

ESSENZA Diem Nightblue Plaid 135 x 170 cmESSENZA Diem Nightblue Plaid 135 x 170 cm

Nachtblauw is een must dit seizoen: ja ook in de warmere maanden

Op het eerste gezicht is het misschien een ongewone kleur voor de lente, maar het werkt zo goed dat je je afvraagt waarom we er niet veel eerder aan hebben gedacht: midnight blue, oftwel: nachtblauw. Deze rijke kleur is minder hard dan zwart en heeft, in combinatie met geel, een elegante, warme uitstraling die recht doet aan het mooiste seizoen van het jaar!

 


ESSENZA Isabelle Balsam Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Isabelle Balsam Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Pantone noemt petrol als trendkleur voor voorjaar 2022

Als Pantone een kleur als trendkleur benoemt, is dat praktisch een wet. Zo mag de Pantone-kleur "Harbor Blue" niet ontbreken in de kleurkaart van dit seizoen. Bij ESSENZA hebben we onze eigen interpretatie van deze prachtige kleur in de collectie gebracht met de elegante kleur Balsam - een mooie, donkere turquoise tint.

Combineer de kleur met een elegante bruine tint zoals café noir voor een warmere look. De kleur komt ook goed tot zijn recht in combinatie met andere tinten blauw, zoals denim of het echte petrol dus. Op zoek naar meer lichtheid? Combineer de kleur dan met lichte crèmetinten.

 

Warme kleuren zoals bruin, roze en oranje brengen een heerlijke vintage vibe in de collectie

Bruin is de nieuwe luxekleur en krijgt een rode ondertoon. Daarnaast zijn er verschillende bruintinten met een roze ondertoon. De retrokleur oranje is ook een must en doet denken aan de jaren 70: nostalgisch en optimistisch tegelijk. De kleur Darling Pink geeft de collectie die gewilde romantische lichtheid.