ESSENZA Minte Bright terra Dekbedovertrekset 140 x 220 cm ESSENZA Minte Bright terra Dekbedovertrekset 140 x 220 cm

Niet alleen de beeldschone kleuren betoveren, maar ook de kwaliteit van de stof zal je versteld doen staan. Door de hoge threadcount van 300 TC, we leggen je verder in deze blogpost uit wat dit inhoudt, krijgt het overtrek extra glans en voelt het super zacht en soepel aan.

Onze Minte is beoordeeld met een 10!

Het Duitse Süddgeutsche Zeitung Magazin beoordeelde recentelijk ons ESSENZA Minte dekbedovertrek met een 10/10 en daar zijn we trots op! Voor het tijdschrift testte het hoofd Housekeeping van het Vier Jahreszeiten Kempinski München acht verschillende dekbedovertrekken, van huismerken tot topmerken.

Over 'onze' Minte schrijft Zorica Landes: 'The Smooth One, een geweldig product! Dit dekbedovertrek kan zowel in de zomer als in de winter worden gebruikt. Met een thread count van 300 voelt het heel comfortabel, zacht en glad aan. Het is gemaakt van katoensatijn en heeft een subtiele glans. Naast het zachte gevoel is het satijn ook praktisch. Na het wassen hoef je het alleen maar in de droger te stoppen en kun je het strijken overslaan. Wat ik ook leuk vond aan dit product, is dat het beddengoed verpakt was in een stoffen zak. Dat voelt heel eersteklas aan, maar is ook duurzamer dan al die plastic verpakkingen die je vaak ziet bij beddengoed. De prijs van net geen 100 euro vind ik meer dan redelijk voor dit beddengoed. Voor mij klopt het totaalpakket, daarom is dit mijn testwinnaar.'


Get to know Minte:

Hoge threadcount

De Minte is gemaakt van 100% katoen satijn en heeft een hoge threadcount van 300 TC. Wat threadcount inhoudt? Laten we eerst beginnen met de uitleg van het volgende. Dekbedovertrekken worden gemaakt van geweven stoffen (meestal katoen). In een weving worden twee verschillende sets van garen of draden met elkaar gekruist. De verticale draad is de 'ketting' en de horizontale draad die erdoorheen wordt geweven, is de 'inslag' (zie onderstaande afbeelding). De manier waarop de draden elkaar kruisen, bepaalt de weving en daarmee ook de kwaliteit van de stof.

All about the Minte All about the Minte

Nu je weet hoe een dekbedovertrek wordt geweven, is het begrijpen van de threadcount easy. De Engelse term 'threadcount' betekent hoeveel draden er in een vierkante inch zitten. Het aantal draden in de ketting en de inslag worden dan bij elkaar opgeteld en dit totaal noem je dan de threadcount. Hoe hoger het nummer, hoe zachter/fijner de stof. Meer weten? Lees het in onze blogpost over de threadcount.

Een satijnbinding

De stof van de Minte is een satijnbinding. Een satijnbinding is anders dan een normale platbinding, omdat de horizontale draad minstens 1 keer onder en 4 keer over de verticale draad heen gaat (zie onderstaande afbeelding). Dit creëert het glanzende en zachte gevoel van katoen satijn. Eén van de bijzondere eigenschappen van de Minte.

Satijnbinding Satijnbinding

Finishing touch: Enzymen wassing & double stitching

Een enzymen wassing is een was-proces waarbij enzymen worden gebruikt om de stof zachter te maken en geeft de stof een nonchalante look & feel. Dit is een milieuvriendelijk was-proces door de natuurlijke oorsprong van enzymen en wordt als duurzamer beschouwd dan steenwassen, doordat er efficiënter wordt omgegaan met het watergebruik. Als finishing touch is het dekbedovertrek afgewerkt met een double stitching, wat rondom een mooi subtiel randje geeft. Onderaan het dekbedovertrek zit een royale instopstrook van 40 centimeter. Nooit meer koude voeten dus!

Kleur bekennen

Het Minte dekbedovertrek is verkrijgbaar in een breed assortiment aan kleuren en maten. Allemaal van dezelfde hoogwaardige kwaliteit en dus allen even soepel en extreem zacht. Met het Minte dekbedovertrek slaap je als nooit tevoren!

De Minte dekbedovertrekken zijn beschikbaar in de volgende maten:

140 x 220 cm incl. 1 kussensloop van 60x70 cm
200 x 220 cm incl. 2 kussenslopen van 60x70 cm
240 x 220 cm incl. 2 kussenslopen van 60x70 cm
260 x 220 cm incl. 2 kussenslopen van 60x70 cm

 

Bekijk hieronder in de productcarrousel alle verschillende kleuren van het Minte dekbedovertrek:

Maak het compleet met de Minte hoeslakens

Naast de Minte dekbedovertrekken heeft ESSENZA nu ook hoeslakens van precies dezelfde kwaliteit. En dat betekent slapen onder en óp soepel en ultrazacht beddengoed. A very good night met de Minte hoeslakens

De Minte hoeslakens zijn beschikbaar in de volgende maten:

80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
200 x 200 cm

De hoekhoogte van het hoeslaken is 35 centimeter, het elastiek rondom zorgt voor de ideale pasvorm. En een kleine tip: het hoeslaken geeft met een klein labeltje waarop staat welke kant voor het hoofdeinde is bedoeld. Zo kun je éxtra snel je bed opmaken!

Daarbij kun je kiezen voor eenzelfde kleur Minte hoeslaken als je Minte beddengoed, of juist een leuke mix & match maken.

Bekijk hieronder in de productcarrousel alle verschillende kleuren van het Minte hoeslaken:

Minte toppers

Naast onze Minte hoeslakens hebben we ook nog een kleine selectie Minte Topper hoeslaken beschikbaar met een hoekhoogte van 14 centimeter. Deze is beschikbaar in de kleuren anthracite, café noir, moss, oyster en white.

De Minte toppers zijn beschikbaar in de volgende maten:

160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 220 cm

Bekijk hieronder in de productcarrousel alle verschillende kleuren van de Minte topper:

Nóg meer Minte: kussenslopen

Heb je graag een extra steuntje in de rug? De Minte kussenslopen zijn ook los verkrijgbaar, uiteraard in dezelfde kleuren als de dekbedovertrekken en hoeslakens.

Bekijk hieronder in de productcarrousel alle verschillende kleuren van de Minte kussenslopen:

 

Matching Accessories

Stijl jouw Minte dekbedovertrek af met bijpassende, elegante accessoires voor een classy look en geef daarmee een geheel nieuwe dimensie aan dit uni overtrek. Ga voor sierkussens en plaids of spreien in dezelfde kleur en geef je bed een ton sur ton look of kies voor accessoires met een toffe print en laat deze meerdere keren terug komen voor een motif sur motif vibe.

Ook Judith van Huizedop, blog over interieur & lifestyle, is fan van de Minte! Ben je benieuwd naar hoe zij het overtrek heeft gestijld? Kijk snel op haar blog. En geloof ons, het is prachtig!