ESSENZA Fleur Ecru Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Fleur Ecru Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Het voorjaar is het perfecte moment om je huis een make-over te geven. Op zoek naar inspiratie? Wij hebben dé woontrends van dit jaar voor je op een rij gezet en ze zijn adembenemend mooi. Om ze toe te passen, hoef je echt niet je hele interieur om te gooien. Dat kan al met een paar simpele details. We laten je graag zien hoe!

Velvet & corduroy

Van banken tot kussens en van gordijnen tot wandbekleding: velvet is overal en geeft je interieur een zacht en luxe gevoel. Dit jaar deelt velvet het podium met zijn retro broertje corduroy! Deze ribfluwelen stof was super hip in de jaren ’70 en maakt nu een welverdiende comeback, want: corduroy is stoer en knuffelbaar tegelijk en geeft je interieur diepte en gelaagdheid dankzij de geribbelde stof.

ESSENZA Riv rolkussenESSENZA Riv rolkussen
ESSENZA Giulia Rozeval Poef 40 x 40 x 43 cmESSENZA Giulia Rozeval Poef 40 x 40 x 43 cm

Kies voor een opvallend behang

Maak van je muur een echte eyecatcher met een opvallend behang. Ga bijvoorbeeld voor een spannende dierenprint, een elegante bloemschildering of een kunstzinnig patroon. Je hoeft natuurlijk niet alle muren te behangen. Kies één muur in de kamer uit en maak daar een echte statement mee. Ga je de slaapkamer behangen? Kies dan de muur achter je bed en houd de rest rustig. Zo blijft de slaapkamer een plek waar je tot rust kunt komen.

Gouden accessoires

Een 2019-proof interieur kan natuurlijk niet zonder goud. Gouden accessoires geven een warme en chique uitstraling aan je interieur. Pas het toe met een beetje beleid want het kan al snel teveel worden. Ga dus voor subtiele gouden details of accessoires zoals de pootjes van een bijzettafel, een decoratieve gouden lamp of een set opvallende kandelaars. Less is more, in dit geval.

Ronde vormen

Bollampen, cirkelvormige spiegels, vloerkleden en kussens: ronde vormen zijn dit jaar niet meer weg te denken. Ze doorbreken de vaak strakke, rechte lijnen in je huis en verzachten je interieur. Maak een groots gebaar met een ronde tafel, kast of vloerkleed of pak het subtieler aan met cirkelvormige accessoires. Door ronde en rechte vormen te mixen creëer je spannende contrasten in huis. Combineer een strakke, hoekige bank bijvoorbeeld met een rond vloerkleed voor een speels effect!

ESSENZA Anneclaire Sand Poef 60 x 60 x 37 cmESSENZA Anneclaire Sand Poef 60 x 60 x 37 cm
ESSENZA Scarlett Vanilla Vloerkleed 180 cmESSENZA Scarlett Vanilla Vloerkleed 180 cm

Dusty rose & donkergroen

De twee trendkleuren die ons (en menig ander) hart dit jaar sneller doen kloppen, zijn dusty rose en donkergroen. Waar de zachte oudroze kleur staat voor schoonheid, kwetsbaarheid en dromerigheid, staan de beeldschone donkergroentinten voor spanning, intensiteit en botanische pracht. Helemaal fijn: je kunt deze trendkleuren goed met elkaar combineren, want ze staan prachtig bij elkaar!

Jungle

De jungle trend is een blijvertje en dat snappen wij wel: wie wil zich nu niet iedere dag in een tropisch paradijs wanen. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld met een jungle print behang, grote kamerplanten en goudkleurige accessoires in de vorm van palmen en dieren. Ook natuurlijke materialen zoals rotan helpen je om de jungle trend in huis te halen.

Planten

Planten (én bloemen) zijn nog steeds onmisbaar in het interieur. Vooral de exotische planten met grote groene bladeren, zoals palmachtigen, zijn op dit moment hot. Dus zet je vensterbank niet vol met kleine plantjes, maar investeer in een paar flinke – écht mooie – planten en geef die een prominente plek in je huis. Fijne bijkomstigheid: sommige planten kunnen bijdragen aan een schonere lucht in huis.

Contrast in je interieur

Het allerleukste aan al deze trends? Dat je ze makkelijk in de mix kunt gooien! 2019 is namelijk hét jaar van de contrasten. Zoek de grenzen op qua stijlcombinaties en maak van je huis een persoonlijk kunstwerk. Combineer rond met vierkant, roze met groen, zachte velvet met rotan en dierenprints met bloemen of strepen… gebruik je fantasie! Easy does it.

ESSENZA Grazie Hazel Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Grazie Hazel Dekbedovertrekset 240 x 220 cm