Bruine en gele woonaccessoiresBruine en gele woonaccessoires

Het najaar staat weer voor de deur: hoog tijd om je huis een update te geven volgens de laatste woontrends. Welke kleuren, materialen en prints mogen daarbij niet ontbreken? We zetten de 6 mooiste interieurtrends van dit najaar voor je op een rij.

1. Voeg natuurlijke elementen als hout, rotan en planten toe in huis

De trend van natuurlijke materialen en elementen in huis is geen nieuwe, maar wel eentje die steeds belangrijker wordt. Als reactie op onze drukke, technologie gedreven samenleving zijn we steeds meer op zoek naar rust en waar vind je die nu beter dan in de natuur. Door natuurlijke elementen - zoals houten vloeren en rotan, planten en bloemen, maar ook natuurlijke prints - in huis te halen, creëren we dat gevoel van rust ook in huis.

Ontdek hier welke 5 planten perfect zijn voor de slaapkamer

2. Maak een elegante statement in huis met uitbundige bloemenprints

Bloemenprints zijn hot! Je ziet ze dit najaar overal: op de muur, op de vloer, op kussens en op bed. Niet allemaal tegelijk natuurlijk (een beetje heftig!), maar weloverwogen geplaatst. Ga bijvoorbeeld voor een vloerkleed of sierkussens met bloemenprint of behang er een muur mee. En dan niet het truttige bloemetjesbehang zoals je oma dat vroeger had, maar uitbundige, uitvergrote bloemen die een elegante statement maken in huis. Go bold met bloemen!

ESSENZA Filou Sand Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Filou Sand Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Lauren Cinnamon Vloerkleed 180 cmESSENZA Lauren Cinnamon Vloerkleed 180 cm

3. Kies voor warme aardetinten als zand, terra en chili

Ook in het kleurenpalet speelt de natuur dit najaar een belangrijke rol. Prachtige aardetinten als zand, terra, chili en bruin, maar ook mosgroen en okergeel zijn volop aanwezig in het interieur! Bruin wordt het nieuwe zwart, het zorgt voor contrast, maar ook voor warmte in het interieur, net als okergeel.

4. Ronde vormen in het interieur zijn een must            

Ronde vormen worden dit jaar nog verder doorgevoerd in het interieur - bijvoorbeeld in de vorm van spiegels, lampen, vloerkleden, vazen en ornamenten. Ze zorgen voor zachtheid en balans in het interieur en doorbreken de vaak strakke lijnen in huis. De organische ronde vorm doet denken aan de natuur en brengt daardoor een rustige, ontspannen sfeer met zich mee. Think outside the box en kies voor rond!

Lees hier meer over de ronde vormen trend

ESSENZA Lauren Cinnamon Poef 40 x 40 x 43 cmESSENZA Lauren Cinnamon Poef 40 x 40 x 43 cm
ESSENZA Filou Finest Donkerblauw Vloerkleed 90 cmESSENZA Filou Finest Donkerblauw Vloerkleed 90 cm
ESSENZA Naina Donkergroen Sierkussen 40 cmESSENZA Naina Donkergroen Sierkussen 40 cm

5. Werk met zachte fluweel voor een chique uitstraling

De velvet trend is still going strong en wij omarmen deze trend maar al te graag. Want: velvet is knuffelbaar zacht, heeft een chique uitstraling én leent zich fantastisch voor het bedrukken met prints. Wat wil je nog meer?! Ga bijvoorbeeld voor fluwelen kussens of een fluwelen sprei op bed (lekker tijdens koude winternachten!).

 


6. Beeldschoon lila voor een sprankelend effect in huis

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is lila weer helemaal hot! Hoe hebben we het zolang zonder deze beeldschone trendkleur kunnen doen? De romantische paarstint laat je interieur sprankelen en stralen als nooit tevoren. Prachtig in combinatie met mosgroen of vurig chili en andere terratinten.

ESSENZA Filou Lila Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Filou Lila Dekbedovertrekset 240 x 220 cm