Nieuw homewear, nieuwe materialenNieuw homewear, nieuwe materialen

De nieuwe homewear collectie van ESSENZA straalt elegantie, vrouwelijkheid en luxe uit, maar er is meer! In deze nieuwe collectie zijn namelijk veel nieuwe, duurzame materialen gebruikt. Waarom? Omdat dat beter is voor je huid en voor het milieu! Hier lees je alles over deze nieuwe materialen en wat de voordelen ervan zijn.

LENZING™ ECOVERO™: de duurzame versie van viscose

Bij ESSENZA zetten we grote stappen op het gebied van duurzaamheid, zo ook voor onze homewear collecties. Een groot deel van onze nieuwe voorjaarscollectie is gemaakt van  LENZING™ ECOVERO™. Dit materiaal is een milieuvriendelijk alternatief voor reguliere viscose, dat gemaakt wordt van hout uit hernieuwbare en gecertificeerde bossen in Europa. Bij de productie van  LENZING™ ECOVERO™ is er sprake van 50% minder uitstoot en waterverbruik in vergelijking met 'normale' viscose. Kleding van LENZING™ ECOVERO™is vergelijkbaar met viscose: licht, super comfortabel, lekker zacht, ademenend en licht glanzend! Dat draagt pas echt (h)eerlijk! 

Ontdek hier een aantal stijlvolle items van dit duurzame materiaal of neem zelf een kijkje!

ESSENZA Elm Ophelia Nightblue Nachtjapon MESSENZA Elm Ophelia Nightblue Nachtjapon M
ESSENZA Jules Flore Bronze brown Lange broek MESSENZA Jules Flore Bronze brown Lange broek M
ESSENZA Keira Sol Nightblue Nachtjapon MESSENZA Keira Sol Nightblue Nachtjapon M

Modal: een duurzame vezel van beukenhout

Modal is een natuurlijk en plantaardig materiaal dat gemaakt wordt van de houtpulp van beukenbomen die groeien in speciale, duurzaam beheerde bossen in Europa. Bijna alles van de boom kan gebruikt worden, waardoor het productieproces zeer efficiënt is en er 10-20 keer minder water nodig is dan bij de productie van bijvoorbeeld katoen! Ook het verven van modal is een stuk gemakkelijker en is daarom een stuk duurzamer dan katoen. Modal is bovendien beter bestand tegen wassen, krimpt niet en is zeer kleurvast. Deze stof ademt goed, voelt superzacht aan valt soepel om het lichaam. Een comfortabele en duurzame keuze voor het maken van het ESSENZA homewear! Laat je inspireren door onze homewear items gemaakt van modal.

ESSENZA Jeanne Uni Bronze brown Top lange mouw SESSENZA Jeanne Uni Bronze brown Top lange mouw S
ESSENZA Lykke Uni Lavendel Nachthemd 3/4 mouw SESSENZA Lykke Uni Lavendel Nachthemd 3/4 mouw S

Verantwoord ondernemen

Bij ESSENZA HOME werken we hard aan een eerlijke en duurzame toekomst. We vertellen je graag hoe we dat doen en wat onze ambities zijn. Lees er alles over op deze pagina!

ESSENZA HOME Verantwoord OndernemenESSENZA HOME Verantwoord Ondernemen