ESSENZA Floral Romance collectieESSENZA Floral Romance collectie

Binnen de rubriek ‚De favorieten van ESSENZA HOME‘ laten we telkens een teamlid aan het woord die zijn of haar favorieten uit de collectie deelt.  

Als concept & design creative voor ESSENZA is Manon dagelijks bezig met de collecties. ‚Ik werk altijd ver vooruit. Als start van een nieuw seizoen onderzoek ik alle trends op het gebied van fashion & interieur. Wat zijn de nieuwste trendkleuren? Wat is de insteek van de collectie, en het algemene gevoel? Van daaruit ontwikkelen we moodboards, kleurkaarten en thema’s die vervolgens door onze designers worden uitgewerkt tot nieuwe prints, materialen en designs.‘ Op deze manier komt de collectie tot stand. Benieuwd hoe dat er ongeveer uitziet? Je kunt HIER ontdekken hoe we een collectie van moodboard tot themacollectie ontwikkelen.  

Manon is als creative ook nauw bij alle fotografie betrokken. Samen met de styliste ontwikkelt ze het concept, werkt ze mee aan de stijling en waarborgt zo de merkidentiteit van ESSENZA. Een belangrijk onderdeel van onze collecties dus! We vonden het daarom erg leuk om van Manon te horen wat haar favorieten zijn van de ESSENZA lente/zomer 2023 collectie. 

#1 Maen White

Als de lente weer voor de deur staat heb ik behoefte aan wit op mijn bed. Dit hoort voor mijn gevoel echt bij deze tijd van het jaar: de zon staat hoger en reflecteert dan zo heerlijk door het raam op dat hagelwitte doek. Dit is hét moment waarop ik zin heb in wat meer elegantie in mijn interieur. Het dekbedovertrek Maen in white van ESSENZA is hier het perfecte item voor. Dit unigekleurde dekbedovertrek heeft een prachtig mooie broderie rand. Nét dat beetje extra dat zorgt voor een luxe look. Het dekbedovertrek valt daarbij heerlijk soepel doordat het van 100% prewashed katoen is gemaakt, waardoor het er niet alleen elegant uitziet, maar ook zo aanvoelt.’  

 

ESSENZA Maen Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Maen Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Shop Broderie Anglaise

#2 Julia Denim sierkussen en sprei

‘Onze Julia collectie is een grote favoriet van mij. De sierkussens zijn door de afmeting - ze zijn wat langwerpige ideaal om achter je hoofdkussen te zetten. Het staat mooi én is een steuntje in de rug voor wanneer je lekker een boek in bed wil lezen of gezellig een serie wil kijken. De katoen velvet kwaliteit geeft het een luxueuze look die de slaapkamer direct een upgrade geeft. In combinatie met het sprei maak je de look helemaal af. Dit seizoen ben ik helemaal weg van de Julia in denim blauw, een fijne rustgevende kleur voor de slaapkamer die áltijd mooi staat. 

ESSENZA Julia DenimESSENZA Julia Denim

#3 Mads Verdant Green sierkussen

‚Erg tof vind ik de Mads, een nieuwe favoriet binnen de ESSENZA-collecties. Dit sierkussen is gemaakt van 70% viscose met 30% linnen. Het natuurlijke materiaal, de leuke ronde vorm en frisgroene kleur is alles wat het interieur dit voorjaar nodig heeft! Erg leuk voor op je bed, maar ook heel leuk op de bank. 

#4 Maere vloerkleed

Het Maere vloerkleed bevat een unieke paneelprint, die is geïnspireerd op rijke en delicate kanten stoffen uit het Rijksmuseum. Qua sfeer sluit deze dan ook perfect aan op dekbedovertrek Maen. Door de ton sur ton kleuren blijft het geheel rustig en is het een rijke toevoeging in de slaapkamer óf woonkamer.’  

 ESSENZA Maere Hazy Blue Vloerkleed 180 x 240 cm ESSENZA Maere Hazy Blue Vloerkleed 180 x 240 cm