ESSENZA Floral Romance collectieESSENZA Floral Romance collectie

Binnen de rubriek ‚De favorieten van ESSENZA HOME‘ laten we telkens een teamlid aan het woord die zijn of haar favorieten uit de collectie deelt. Hendrikje is printdesigner en ontwikkelt elk seizoen weer prachtige prints voor de ESSENZA-collecties. "Wanneer ik nieuwe prints ontwerp laat ik me inspireren door ESSENZA klassiekers, verschillende kunststijlen maar ook de natuur.Deze combinatie zorgt voor de unieke en herkenbare ESSENZA stijl.

"Het bijzondere aan het ontwerpen van prints voor dekbedovertrekken is dat je een enorm canvas hebt. Het is in feite een schilderij voor in je huis. Niet elke print werkt vanzelfsprekend ook op dezelfde manier voor onze accessoires of homewear collecties. We zoeken hier altijd de juiste balans in, en passen de prints aan per product in grootte of kleur. Op die manier vormen onze bedding en homewear collecties altijd een mooi geheel, en sluiten ze perfect op elkaar aan."

We vroegen Hendrikje om de favoriete uitvoeringen van haar eigen prints met ons te delen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

ESSENZA FelaESSENZA Fela

#1 Fela Sloe Blue dekbedovertrek

‘Deze Fela print werkt mooi in verschillende kleurstellingen maar de kleur Sloe Blue is toch wel mijn favoriet. De met de hand getekende bloemen komen goed tot hun recht op de donkere achtergrond. Wanneer je juist meer zin hebt in een rustige versie draai je hem gewoon om, de achterkant is in 2 kleuren en daardoor iets subtieler.’

ESSENZA Fela Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Fela Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Fela Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Fela Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

#2 Bob Fela Sahara Sun blouse

‘Wat ik zo leuk vind is dat je deze blouse niet alleen thuis hoeft te dragen, je kan hem ook prima aan naar werk! Hij is gemaakt van poplin katoen en dat draagt heel fijn. De lichte kleurstelling met wit en geel maakt het zomers en fris.’

ESSENZA Bob fela blouseESSENZA Bob fela blouse

#3 Iva Jade Green sierkussen 40x90 cm

‘Dit kussen met de geschilderde streep Iva in Jade green heeft een vintage vibe. De kleuren zijn fris en vrolijk. Ik vind dit kussentje erg leuk voor op de bank maar ook heel tof in combinatie met het gelijknamige dekbedovertrek Iva in Jade green voor een print op print look.’

ESSENZA Iva Jade Green Sierkussen 40 x 90 cmESSENZA Iva Jade Green Sierkussen 40 x 90 cm

#4 Sarai Lenthe kimono

‘‘Op deze mooie zachte kimono komt de Lenthe print met handgeschilderde bessen en takjes mooi uit. Het is een subtiele maar rijke print en werkt daardoor ook heel mooi in combinatie met andere prints."

ESSENZA Sarai Lenthe kimonoESSENZA Sarai Lenthe kimono

#4 Ilona Phaedra kimono

‘‘Van de Phaedra print word ik helemaal blij. Het fruit in combinatie met de klaprozen en zonnige kleurtjes maken je instant vrolijk."

ESSENZA Sarai Lenthe kimonoESSENZA Sarai Lenthe kimono