ESSENZA Celeste dekbedovertrekESSENZA Celeste dekbedovertrek

Voor de lente/zomer ‘23 heeft ESSENZA wederom prachtig gedetailleerde, rijke en romantische prints in de collectie opgenomen. Van een moderne twist op rijke ambachtelijke details tot door de natuur en kunst geinspireerde handgetekende prints. De nieuwe collectie laat 3 verschillende printtrends zien. Nieuwsgierig waar ESSENZA zich dit seizoen door heeft laten inspireren? Lees dan snel verder!

Print Trend 1ARTisan Detailing 

Eeuwenoude kunst blijft inspireren, zeker in een wereld waarin trends snel vervliegen bieden klassiekers houvast. Voor Spring/Summer 23 heeft ESSENZA een aantal prachtige details uit het Rijksmuseum geselecteerd die zich hebben vertaald naar nieuwe unieke designs met een duurzaam karakter in stijl. 

Zo werd de Colette print geinspireerd op de ‚Toile de Jouy‘ stof. Opgebouwd uit verschillende etsen en gravures uit het Rijksmuseum maakte ESSENZA weer een geheel nieuwe versie van deze printstijl. De print bevat tafereeltjes van dames, honden, huisjes, koeien, herten, vogels, vlinder, lepelaars en bootjes in prachtige zachte blauwtinten. 

Voor de Phaedra cureerden de designers van ESSENZA de mooiste vruchten en bloemen uit verschillende stillevens van het Rijksmuseum. Door al deze elementen opnieuw te composeren kwam een kleurrijk zomers dessin tot stand. 

Guipure kant en botanische borduursels van een sprei uit circa 1875 zijn de inspiratiebron geweest voor de paneelprint Vicia. Digitaal printen is niet alleen een duurzamere manier van het bedrukken van stof, maar zorgt er ook voor dat details nog beter zichtbaar zijn. Zo zie je bij de Vicia print door het gebruik van deze techniek zelfs het gedetailleerde borduurwerk

En ook in de Maere print hebben oude delicate kanten stoffen zich vertaald naar een rijke paneelprint met met een rijke uitstraling.  

 

ESSENZA festina lenteESSENZA festina lente

Shop ARTisan Detailing

Print trend 2 - Pituresque

Handgetekende prints zijn niet weg te denken. Ze zijn one of a kind, en geven extra diepte in kleur. Dit seizoen zien we veel grafische en gestileerde prints met een handgetekend karakter die zorgen voor een modern stukje kunst in huis. 

De Lenthe laat een aquarel zien met subtiele takjes en bessen. Om de print extra rijkheid te geven zijn deze aangezet met stipjes. Een minimalistisch design met een fris karakter door een subtiele pop of color. 

De Iva print is uniek in zijn soort; Bij een grafische print verwacht je door de strakke lijnen niet snel dat deze met de hand geschilderd is. Maar als je van dichtbij kijkt zie je de kleur schakeringen binnen elk getekend vlak. De lijnen zijn net iets minder strak dan je op het eerste oog dacht te zien. Dit resulteert in een prachtige vintage look en geeft veel diepte aan het ontwerp. 

 

Floral Romance unisFloral Romance unis

Shop Pituresque

Print trend 3 - Arts & Crafts inspired 

De Arts & Crafts beweging blijft van grote inspiratie, ook in 2023. Voor een aantal prints liet ESSENZA zich inspireren door de herhaling & stilering van bloemen en het kleurgebruik van deze kunststroming. Je ziet dit seizoen prachtige stileringen van bloemen in een zacht kleurpalet, waardoor krachtige prints een heel nieuwe uitstraling krijgen.  

Ambacht staat centraal bij deze beweging, en dat heeft zich bij ESSENZA geuit in het creeren van handgeschilderde prints zoals bijvoorbeeld de Fela, waarop handgetekende decoratieve bloemen zijn afgebeeld geinspireerd op de krachtige gestileerde bloemen uit de art nouveau tijd. De bloemen lopen via uitlopers in sierlijke lijnen langs elkaar en over elkaar heen wat het geheel een sierlijke aanblik geeft.  

Waar de Fela een wat meer minimalistiche intepretatie is, is de Celeste juist veel weelderiger. Symmetrie en herhaling spelen een belangrijke rol in deze print. Hij is opgebouwd uit verschillende structuren verf om zo details aan te zetten. Een romantische print, met een fris en modern karakter.  

Ook de Ophelia is weer terug in 2023, in meer zachte kleurcomposities zoals Hazy Blue en Sahara Sun. De bloemen in de Ophelia hebben een nog iets meer gestileerd karakter en zijn wat scherper dan de rondere vormen van de Celeste

 

Wist je trouwens dat de Arts & Crafts-beweging aan de wieg stond van het productontwerp zoals we dat nu kennen? In deze blog lees je meer over deze beweging.

ESSENZA Floral Romance itemsESSENZA Floral Romance items

Shop Arts and Crafts