Ronde vormen in het interieurRonde vormen in het interieur

Bollampen, cirkelvormige spiegels, vloerkleden en kussens: ronde vormen zijn al langer niet meer weg te denken uit het interieur. Ze doorbreken de vaak strakke, rechte lijnen in je huis en verzachten je interieur. Maak een groots gebaar met een ronde tafel, kast of vloerkleed of pak het subtieler aan met cirkelvormige accessoires.

Spannende contrasten

Door ronde en rechte vormen te mixen creëer je spannende contrasten in huis en 'soften' je de strenge en scherpe rechthoekige lijnen. Combineer een strakke, hoekige bank bijvoorbeeld met een rond vloerkleed voor een speels effect! Bovendien maakt een rond vloerkleed de kamer optisch groter, dus voor wie een kleine woonkamer heeft, is een rond karpet ideaal!

 

Feng shui

Zelfs bij het feng shui concept van interieurdesign zijn ronde vormen erg belangrijk. Deze Chinese leer gaat over invloeden van de omgeving op het welzijn en geluk van de mens. En interieur maakt ons gelukkig, toch? Afgaande op het feng shui concept, zorgen ronde vormen voor balans, precisie en frisheid in je interieur. Bovendien zorgen ronde vormen ervoor dat je zelf thuis meer kunt relaxen.

 

Eindeloze mogelijkheden

Oke, ronde vormen brengen dus balans in huis, maar hoe pas je ronde vormen nu precies toe in het interieur? Geloof ons, de mogelijkheden zijn eindeloos en dit voel je niet direct in de portemonnee. Hieronder vind je enkele simpele tips om ronde vormen in je interieur toe te passen:

∘ Ronde lampen - ga voor groots of meerdere kleine ronde lampen

∘ Ronde vazen en potten voor je lievelingsbloemen- en planten

∘ Een ronde sofa of stoel - het liefst in velours voor dé glamlook

∘ Ronde spiegels om lekker in te gluren

∘ Ronde sierkussens voor dé finishing touch van jouw meubels

∘ Ronde of ovale tapijten met een chique print   

Of je nu voor één of voor meerdere van bovenstaande tips gaat, het is no waste om in ronde meubels en/of ronde woonaccessoires te investeren, want ronde vormen zijn tijdloos. Have fun!