Woonaccessoires Woonaccessoires

Hoe stijlvol je bank van zichzelf ook is, het blijft een blank canvas dat erop wacht om gedecoreerd te worden met zachte sierkussens en plaids. Met deze sofa stylingtips maak jij van je bank in een handomdraai een meesterwerk!

Sofa styling in vier stappen

Je woonkamer is één van de meest zichtbare kamers in huis en het belangrijkste item hierin is misschien wel de bank. Op de bank kijk je je lievelingsseries en bespreek je samen de dag onder het genot van een kop koffie of thee. Dan is het wel zo fijn als je er lekker op zit, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Met deze tips stijl jij je sofa super stijlvol:

1 | Begin met sierkussens

Sierkussens hebben iets verslavends: het maakt niet uit hoeveel je er al hebt, er lijkt altijd ruimte te zijn voor ééntje meer! Het is een makkelijke manier om een cosy gevoel in de woonkamer te creëren.

Kies verschillende vormen, maten en materialen en combineer effen kussens met prints voor een interessante mix & match. Met een rond sierkussen verzacht je de vaak strakke lijnen van je bank (en in je interieur) en creëer je een speelse uitstraling. En ken je onze XL-sierkussens al? Heerlijk om op de bank tegenaan te leunen! 

ESSENZA HOME SierkussensESSENZA HOME Sierkussens

2 | Dan komt de plaid

Heb je de perfecte sierkussens gevonden? Heel goed! Dan is het nu tijd voor een mooie bijpassende plaid. Een plaid houd je niet alleen lekker warm tijdens een avondje Netflix, maar een goed gedrapeerde plaid kan je sofa styling ook echt naar een hoger niveau tillen.

Ga voor een zachte plaid of sprei met een voluptueuze bloemenprint als je dit tot je eyecatcher wil maken of kies een tijdloos effen design om hem meer te laten blenden met de rest van de sofa. Tip: Kies een plaid in een van de kleuren van je sierkussens voor een rustig totaalbeeld.

 

ESSENZA Ophelia Midnight swim Plaid 135 x 170 cmESSENZA Ophelia Midnight swim Plaid 135 x 170 cm

3 | Maak er één geheel van

 

Zorg dat de accessoires mooi bij elkaar én bij de bank passen. Dat betekent natuurlijk niet dat alles per se dezelfde kleur moet hebben; verschillende kleuren of kleurtonen kunnen elkaar juist heel mooi complementeren. Kies een basiskleur en ga vanuit daar verder of neem een thema voor je kleurgebruik. Laat je zeker ook inspireren door andere items in je interieur. Heb je bijvoorbeeld cognacbruine, leren eetkamerstoelen, dan kan het heel mooi zijn om deze kleur terug te laten komen in de accessoires op je bank.

4 | Stijl af met een vloerkleed & een poef

Je bank maakt deel uit van een groter geheel: de woonkamer. Houd in je sofa styling daarom rekening met de rest van je interieur en kijk hoe je alles mooi naar elkaar toe kunt trekken. Een vloerkleed is een ideaal item om de sofa te verbinden met de rest van de kamer en voelt bovendien lekker zacht aan je voeten.

Kies een vloerkleed dat matcht bij de kleur van je bank en accessoires voor een harmonieus effect. En of je nu voor een rond of een rechthoekig exemplaar gaat, an eyecatcher it is!

 

Wil je wat extra zitplaats creëren in je woonkamer? Maak het plaatje dan compleet met een zachte poef die past bij de rest van je woonkamerstyling. Ook handig als bijzettafeltje trouwens! Ontdek onze prachtige designs en vind het perfecte exemplaar voor jouw woonkamer.

 

Alle accessoires van ESSENZA zijn gemaakt om te mixen & matchen zodat je alles in handen hebt om je eigen, unieke en persoonlijke kunstwerk te creëren. Happy styling!