ESSENZA Otis Stone Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Otis Stone Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Uni of effen beddengoed is tijdloos, elegant en wordt een absolute blikvanger in de slaapkamer met de juiste stylingtips. In deze blog onthullen we onze favoriete tips & tricks voor een heel eigen styling met uni gekleurd beddengoed.

De basis? Uni gekleurd beddengoed van kwaliteit

Soms is minder meer – Een uni gekleurd dekbedovertrek kan een heel luxe look geven voor de slaapkamer, maar dan is het wel heel belangrijk dat je kiest voor hoogwaardige materialen zoals puur katoen of linnen. Wanneer je kiest voor een uni dekbedovertrek gaat namelijk alle aandacht naar de look van het materiaal.

Eén van onze favorieten hiervoor is dan ook het Minte beddengoed van ESSENZA dat verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren. Dit beddengoed is gemaakt van puur katoen satijn: 100% katoen dat vanwege de satijnbinding glanzend, glad, sterk én ontzettend zacht is.

Dit in combinatie met een hoge draaddichtheid van 300TC, zorgt dat ervoor dat het beddengoed nog zachter en gladder en sterker is dan een "normaal" katoen satijnen beddengoed. Goed nieuws voor iedereen zonder droger: het materiaal van dit beddengoed is nóg fijner omdat het sneller droogt dan andere dekbedovertrekken!

Als kers op de taart krijgt de Minte een bijzondere uitstraling dankzij de speciale enzymwassing en de elegante dubbele naad aan de rand.

Het dekbedovertrek Guy van ESSENZA in de frisse kleur Pistache werd gecombineerd met een denimkleurig hoeslaken. En dit zijn slechts enkele voorbeelden – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Het juiste hoeslaken

Als je gekozen hebt voor een effen gekleurd beddengoed, komt er een styling onderdeel dat vaak onderschat wordt: de keuze van het juiste hoeslaken. We zijn vaak geneigd om naar een wit hoeslaken te grijpen, maar de styling wordt veel interessanter met een hoeslaken in een andere bijpassende kleur!

Gelukkig hebben we bij ESSENZA HOME een breed assortiment aan gekleurde hoeslakens, en is er dus voor elk dekbedovertrek een mooie bijpassende kleur om deze mee te combineren. Zo zit je altijd goed! Tip: Je kunt de keuze van je hoeslaken ook laten afhangen van de kleur van de print op je beddengoed, óf de accessoires die je wil gebruiken voor styling.

Kussenslopen

Heb jij graag meerdere kussens in je bed liggen? Een dekbedovertrek komt over het algemeen samen met 1 of 2 kussenslopen, afhankelijk van de maat. Maar wanneer je meerdere hoofdkussens in je bed hebt liggen zul je daar ook extra slopen voor nodig hebben. Ook dáár kun je een verschil maken voor de styling. Kies bijvoorbeeld – net zoals bij je hoeslaken – voor een andere kleur die goed bij je beddengoed past. Hiermee creëer je meer diepte in het geheel. Het is dan wel een goed idee om de keuze van je kussensloop met ofwel het hoeslaken óf je accessoires te matchen.

En wist je dat de ESSENZA Minte ook kussenslopen in een breed scala aan kleuren heeft?

Accessoires

Vooral bij het stylen van unikleurig beddengoed zijn accessoires een belangrijke finishing touch die het geheel eigen maken. In ons voorbeeld kun je zien hoe we twee compleet verschillende stylings hebben gemaakt met het Minte Oyster beddengoed door simpelweg accessoires te verwisselen. Wat is jouw stijl?

Laat je inspireren door onze stylinginspiratie of stel je eigen styling samen. Veel plezier met stylen van je uni gekleurde dekbedovertrek!