ESSENZA Nadia Sage green Wandkleed 120 x 180 cmESSENZA Nadia Sage green Wandkleed 120 x 180 cm

Welke is het mooiste van het land? Wandkleed Nadia van ESSENZA natuurlijk! Soms kom je van die items tegen, waarvan je in één opslag weet: hebben. Want als je ergens de blits mee maakt in huis is het wel met een tof wandkleed. Wedden dat jouw bezoek – plus jijzelf en je huisgenoten – gelijk ‘oeee’ en ‘aaa’ roepen als ze deze eyecatcher zien?

Terug in de tijd

De oudste wandtapijten dateren uit de 13e eeuw. Destijds werd zo’n tapijt gebruikt om de koude binnenmuren mee te isoleren. Later kreeg het wandkleed een decoratieve functie – zo’n kil kasteel werd toch een stuk gezelliger met een leuk kleedje aan de muur – en werd het een statussymbool voor de rijken. Daarnaast werd het wandkleed bij kerken ingezet voor een goede akoestiek.

Wat het wandkleed zo succesvol maakte en maakt? Dat je ‘m gemakkelijk kunt verplaatsen naar een andere ruimte als je ‘m ergens zat bent. Een wandkleed is een stuk minder definitief dan behang, dus een ideale keuze als je het ons vraagt. En de perfecte oplossing om in een handomdraai je kale muur wat meer schwung te geven!

ESSENZA Nadia Sage green Wandkleed 120 x 180 cmESSENZA Nadia Sage green Wandkleed 120 x 180 cm
ESSENZA Nadia Sage green Wandkleed 120 x 180 cmESSENZA Nadia Sage green Wandkleed 120 x 180 cm

 

“ Het fijne van de subtiele print en het kleurgebruik is dat het wandkleed zich heel goed laat mixen en matchen met andere kleuren en stoffen. „

Betoverend mooi

En eerlijk is eerlijk; wandkleed Nadia is natuurlijk net een schilderij zo mooi. Laat je betoveren door het sprookjesachtige landschap met witte en zwarte contouren. De groene tint van het wandkleed – saliegroen om precies te zijn – is een echte trendkleur. En wist je dat de kleur groen rustgevend en ontspannend werkt? Daarnaast is groen de kleur van het leven, van vernieuwing, van de natuur en van energie. Groen wordt geassocieerd met hoop en gezondheid. Het is een kleur waar mensen zich veilig en op hun gemak bij voelen.

Mix & Match

Wandkleed Nadia is gemaakt van zacht fluweel en heeft speelse kwastjes aan de onderkant. Aan de bovenkant bevindt zich een tunnel waar de bijgeleverde roede van FSC-hout doorheen gaat, zodat je hem gemakkelijk op kunt hangen.

ESSENZA Nadia Sage green Sierkussen 50 x 50 cmESSENZA Nadia Sage green Sierkussen 50 x 50 cm
ESSENZA Nadia Sage green Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Nadia Sage green Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
ESSENZA Nadia Sage green Vloerkleed 180 x 240 cmESSENZA Nadia Sage green Vloerkleed 180 x 240 cm

Het fijne van de subtiele print en het kleurgebruik is dat het wandkleed zich heel goed laat mixen en matchen met andere kleuren en stoffen. Maak je kamer bijvoorbeeld af met het bijpassende sierkussen. Voor een meer neutrale look kun je voor een zandkleurig exemplaar en een mintgroene sprei erbij kiezen.

Overtuigd? Dan vragen we het je nog één keer: spiegeltje, ehh, kleedje, kleedje, aan de wand, welke is de mooiste van het land?