ESSENZA Gallery Off white Gebaksbord 17 cmESSENZA Gallery Off white Gebaksbord 17 cm

Foodblogger Olga Laitenberger creëerde deze heerlijke glutenvrije ricotta-amandeltaart voor ons. Voor de styling gebruikte ze het prachtige Gallery servies van ESSENZA – want zeg nou zelf, dan smaakt het nóg lekkerder! Deze taart is extra lekker na een lange herfstwandeling, in het gezelschap van dierbaren, bij een grote kop thee of koffie, bij het ontbijt in het weekend of als een fijn dessert. Oh...eigenlijk kan hij gewoon altijd!

Ingrediënten

  • 4 grote eieren
  • 120 gram zachte boter
  • 100 gram rietsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram amandelen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Geraspte biologische citroen
  • Een handje vol amandelblaadjes

Voorbereiding


1. Verwarm de oven voor op 160°C (boven/onderwarmte). Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
2. Klop de zachte boter met 70 gram suiker tot een licht en luchtig mengsel.
3. Scheid de eieren. Voeg de eidooiers toe aan het botermengsel en klop tot een glad mengsel. Voeg de ricotta, de gemalen amandelen, de citroenschil en het vanille-extract toe en mix alles met de mixer.
4. Klop de eiwitten op, voeg de rest van de suiker toe en klop ze stijf, voeg ze in gedeelten toe aan het beslag en verdeel ze met een spatel voorzichtig door het beslag.
5. Giet het beslag in de bakvorm, bestrooi het met amandelschilfers en bak het in ongeveer 45-55 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Eet smakelijk!

Over Olga

Olga Laitenberger is voedselfotograaf, foodstylist en receptontwikkelaar. Op haar foodblog Vollkorn deelt ze heerlijke en gezonde recepten voor verschillende eetstijlen, of het nu glutenvrij, veganistisch, Paleo of koolhydraatarm is. Kun je niet genoeg krijgen van Olga's prachtige foto's? Op haar Instagram-kanaal @voll_korn deelt ze elke dag heerlijke en mooie foodinspiraties.

Shop het mooie servies

Ben je ook verliefd geworden op het porselein van de foto's? Shop ons servies nu hier: