ESSENZA Masterpiece Porselein Off whiteESSENZA Masterpiece Porselein Off white

De herfst is het perfecte seizoen om nieuwe bakrecepten uit te proberen, want er is een overvloed aan oogstrijp fruit. En al dat lekkere herfstfruit zorgt voor het allermooiste gebak. Gina van @home.of.blossoms deelde dit verrukkelijke recept voor perentaart met ons. Happy baking!

Ingrediënten voor de perentaart

 

Voor het deeg:

300 g tarwebloem

3 eetlepels suiker

225 g boter, koud en in blokjes gesneden

1/4 kopje zeer koud water

snufje zout

Voor de vulling:

6 eetlepels boter

3 rijpe peren, geschild en in dunne schijfjes gesneden

150 g suiker

2 eetlepels honing

1 eetlepel vanillesuiker

Verder:

1 ei

Bereiding van de perentaart

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe de tarwebloem, de suiker en het zout in de keukenmachine en laat mengen. Voeg langzaam de klontjes boter en het water toe en laat het geheel kneden tot een mooi, soepel deeg. (Je kunt dit ook prima met de hand doen!)

3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Rol vervolgens de helft van het deeg dun uit en bekleed de taartvorm met het uitgerolde deeg.

4. Doe voor de vulling de suiker, de boter, de peren, de honing & de vanillesuiker in een pan en laat dit langzaam sudderen. Laat de peren zacht worden en het boter- en suikermengsel  karamelliseren. Doe het in een kom en laat een paar minuten afkoelen.

5. Schep de vulling in de met het deeg beklede taartvorm en bedek met de rest van het deeg in mooie repen, vlechten of net wat jij mooi vindt!

6. Bak de taart 45 tot 50 minuten in de oven en klop ondertussen het ei los. Haal de taart kort uit de oven om hem te bestrijken met het losgeklopte ei en zet hem vervolgens nog een kwartiertje terug in de oven.

Et voilà – je heerlijke perentaart is ready to eat! 

Shop the look:


Trek in meer?

Volg @home.of.blossoms op Instagram voor meer verrukkelijke food inspiratie!