ESSENZA Sculpture Off white Ontbijtbord 21 cmESSENZA Sculpture Off white Ontbijtbord 21 cm

Deze overheerlijke Madeleines - je weet wel, die kleine Franse cakejes die gebakken worden in de vorm van een schelp - zijn speciaal voor ons ontwikkeld door Culinessa. Voor ESSENZA gaf ze er een unieke twist aan: namelijk door de toevoeging van witte chocolade en rozenblaadjes. Nou en geloof ons, ze zijn om te smullen. Perfect voor bij de thee, als zoetigheid bij het ontbijt op bed of gewoon voor ieder ander willekeurig moment. Gewoon omdat ze zo lekker zijn en ze daarnaast ook nog eens vrij easy te maken zijn. What are you waiting for?

ESSENZA Masterpiece Off white Theepot 1-25 literESSENZA Masterpiece Off white Theepot 1-25 liter

Ingrediënten voor de madeleines

  • 50 gram amandelpoeder  
  • 30 gram (tarwe)bloem 
  • 1/2 theelepel baking powder
  • 75 gram suiker
  • 80 gram ongezouten boter - gesmolten
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 zakje rozenthee - 3 gram (je kunt ook earl grey of Verveine thee gebruiken)
  • Een snufje zout

Voor de garnering

  • handjevol witte chocolade   
  • 1 eetlepel gehakte pistachenootjes
  • grof gestampte rozenblaadjes
 

Zo maak je de madeleines met witte chocolade en rozenblaadjes

1) Verwarm de oven voor op 180C.2) Haal de theeblaadjes uit het zakje en maal die fijn, samen met de suiker de thee.3) Doe dit, samen met de andere ingrediënten, in een mengkom en klop tot een glad beslag.4) Vet 12 (of meer) madeleinevormpjes in met boter.5) Giet het beslag over in een spuitzak en leg apart. Heb je geen spuitzak dan schep je met een lepel de vormpjes van de madeleines niet overvol want ze gaan nog rijzen.
6) Zet 8-10 minuten in de oven en tot de madeleines goudbruin en gerezen zijn.7) Heb je nog wat beslag over? Maak de madeleinevormpjes schoon en herhaal met rest van het beslag.
 
Laat de madeleines afkoelen voor je ze gaat versieren! Verwarm de witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Giet over in een spuitzakje en trek dunne strepen. Strooi nu wat van de gehakte pistachenootjes en de rozenblaadjes eroverheen. Laat opstijven en je madeleines zijn klaar om op te eten! 
 

Over Culinessa

Vanessa ook wel bekend als Culinessa is mama van twee kids en deelt op Culinessa.com allerlei heerlijke recepten. Er is voor haar niks leukers dan bezig zijn met eten en drinken en daar mooie en aansprekende content van te maken; visueel maar ook tekstueel.

Zowel het uitwerken van het idee, het recept ontwikkelen als het stylen en fotograferen geven haar energie. "Ik ben dan ook gek op mooie settings (gedekte tafels, ochtendrituelen, borrelmomenten of recepten), maar probeer wel altijd het onderwerp in de spotlight te zetten wanneer ik fotografeer. Zo is het voor mij een feestje als jullie zin krijgen om direct aan de slag te gaan met een recept dat ik deel op Culinessa.com."

Shop de producten bij dit recept