Recept: Madeleines met witte chocolade en rozenblaadjes


Deze overheerlijke Madeleines - je weet wel, die kleine Franse cakejes die gebakken worden in de vorm van een schelp - zijn speciaal voor ons ontwikkeld door Culinessa. Voor ESSENZA gaf ze er een unieke twist aan: namelijk door de toevoeging van witte chocolade en rozenblaadjes. Nou en geloof ons, ze zijn om te smullen. Perfect voor bij de thee, als zoetigheid bij het ontbijt op bed of gewoon voor ieder ander willekeurig moment. Gewoon omdat ze zo lekker zijn en ze daarnaast ook nog eens vrij easy te maken zijn. What are you waiting for?
Ingrediënten voor de madeleines
- 50 gram amandelpoeder
- 30 gram (tarwe)bloem
- 1/2 theelepel baking powder
- 75 gram suiker
- 80 gram ongezouten boter - gesmolten
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eieren
- 1 zakje rozenthee - 3 gram (je kunt ook earl grey of Verveine thee gebruiken)
- Een snufje zout
Voor de garnering
- handjevol witte chocolade
- 1 eetlepel gehakte pistachenootjes
- grof gestampte rozenblaadjes
Zo maak je de madeleines met witte chocolade en rozenblaadjes
Over Culinessa
Vanessa ook wel bekend als Culinessa is mama van twee kids en deelt op Culinessa.com allerlei heerlijke recepten. Er is voor haar niks leukers dan bezig zijn met eten en drinken en daar mooie en aansprekende content van te maken; visueel maar ook tekstueel.
Zowel het uitwerken van het idee, het recept ontwikkelen als het stylen en fotograferen geven haar energie. "Ik ben dan ook gek op mooie settings (gedekte tafels, ochtendrituelen, borrelmomenten of recepten), maar probeer wel altijd het onderwerp in de spotlight te zetten wanneer ik fotografeer. Zo is het voor mij een feestje als jullie zin krijgen om direct aan de slag te gaan met een recept dat ik deel op Culinessa.com."