ESSENZA Masterpiece Porselein Off whiteESSENZA Masterpiece Porselein Off white

Rijpe tomaten gecombineerd met de volle smaak van Gruyère: deze quiche moét je proeven! Heerlijk warm op koude dagen en een perfect bijgerecht voor het kerstdiner. Laat je verleiden door het recept en de weelderige foto's van Ezgi Polat. Dat wordt smullen!

 

De quiche ingrediënten 

 

Voor het deeg

250 gram meel of bloem
2 eetlepels olijfolie
40 milliliter koud water
150 gram boter, op kamertemperatuur

Voor de vulling

300 gram ricotta
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
100 gram Gruyère
Half bosje basilicum
Zout en peper

Voor de garnering

200 gram grote tomaten
200 gram cherrytomaten (het liefst gele en rode)
6-8 basilicumblaadjes

Benodigdheden

Huishoudfolie
Mengkom
Deegroller
Taartvorm

Bereiding van de tomatenquiche

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het meel of de bloem met het zout. Snijd de boter in blokjes, voeg toe aan de bloem en kneed tot een soepel deeg. Wikkel vervolgens in huishoudfolie en bewaar op een koele plek voor minimaal 1 uur.

2. Snijd de grote tomaten in plakjes en de cherrytomaten door de helft. Hak de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas en de Gruyère grof. Houd een paar grote tomatenplakken en een paar gehalveerde cherrytomaatjes apart en meng de rest samen met de gehakte basilicum, de geraspte kaas en de ricotta in een kom goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

3. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 4 millimeter dikte. Vet de taartvorm in met wat olie of boter en drapeer het deeg over de taartvorm, waarbij je ook de opstaande randen bekleed.

4. Giet de vulling in de vorm en bedek met de apart gehouden tomatenplakjes en cherrytomaatjes. Bak ongeveer 30-35 minuten in de oven. Laat de quiche afkoelen en garneer met basilicumblaadjes.

That's it - time to enjoy!

Shop het Masterpiece porselein

Meer inspiratie?

Fotografe Ezgi Polat prikkelt alle zintuigen met haar werk: naast het fotograferen, schrijft ze ook heerlijke recepten die ze op haar blog 'Ischta' deelt. Benieuwd naar nog meer waanzinnige recepten van Ezgi? Laat je inspireren!