ESSENZA Gallery Off white Ontbijtbord 21 cmESSENZA Gallery Off white Ontbijtbord 21 cm

Deze scones zijn een Aziatische twist op de klassieke Britse variant. Perfect voor wie net even wat meer wil uitpakken tijdens de zaterdagbrunch, de zondagse high tea of een verjaardagsontbijt.

ESSENZA Gallery Off white Ontbijtbord 21 cmESSENZA Gallery Off white Ontbijtbord 21 cm

Ingrediënten voor de scones

  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram boter
  • 30 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels zwarte sesam
  • Een snufje zout
  • 1 middelgroot ei
  • 100 milliliter melk (houd hiervan ongeveer 1 eetlepel apart)
  • Eetbare bloemetjes om mee te garneren

Ingrediënten voor de slagroom

  • 250 milliliter ijskoude volle room
  • Poedersuiker naar smaak

Klop helemaal stijf en bewaar in de koelkast tot gebruik

Ingrediënten voor de yuzu siroop

  • 50 gram suiker
  • 50 milliliter water
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel yuzu sap (alternatief: limoensap)

Verhit de siroop in een pannetje door alle ingrediënten - behalve de yuzu sap - te verhitten tot een geheel. Zodra het begint in te koken en dikker begint te worden, roer je er als laatste de yuzu sap doorheen. 

Zo maak je de scones met zwarte sesamzaadjes

Deze scones zijn niet moeilijk, maar let op dat je het deeg niet te veel kneedt. Het is heel belangrijk dat je kneedt tot het een geheel is. Wanneer je de scones hebt uitgestoken, mag je ze - en ja, het is heel lastig - niet meer aanraken.

1. Verwarm de oven (hetelucht) voor op 200 graden.
2. Meng de bloem, de bakpoeder, de boter, de poedersuiker en het zout tot je fijne kruimels krijgt en het op de structuur van paneermeel begint te lijken. Voeg nu de sesamzaadjes toe.
3. Kluts het ei samen met de melk, maar bewaar 1 eetlepel voor het bestrijken van de scones.
4. Voeg nu de melk en het 'bloemmengsel' samen en kneed kort tot een geheel. 
5. Bebloem het aanrecht en rol het deeg uit tot ongeveer een dikte van 1,5 centimeter.
6. Steek met een steekvorm of glas je scones uit het deeg. Probeer dat zo efficiënt mogelijk te doen. Je kunt de restjes namelijk niet meer gebruiken.
7. Bestrijk alleen de bovenkant van de scones met wat van het eigeel. 
8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de scones tegen elkaar aan om ze mooi hoog af te bakken.
9. Bak de scones af in ongeveer 10 minuten.
10. Serveer met de opgeklopte room, eetbare bloemetjes en yuzu siroop.


Bon appétit! 

Over Culinessa

Vanessa ook wel bekend als Culinessa is mama van twee kids en deelt op Culinessa.com allerlei heerlijke recepten. Er is voor haar niks leukers dan bezig zijn met eten en drinken en daar mooie en aansprekende content van te maken; visueel maar ook tekstueel.

Zowel het uitwerken van het idee, het recept ontwikkelen als het stylen en fotograferen geven haar energie. "Ik ben dan ook gek op mooie settings (gedekte tafels, ochtendrituelen, borrelmomenten of recepten), maar probeer wel altijd het onderwerp in de spotlight te zetten wanneer ik fotografeer. Zo is het voor mij een feestje als jullie zin krijgen om direct aan de slag te gaan met een recept dat ik deel op Culinessa.com."

Wit porselein shoppen voor een mooie tafelstyling