Covers & Co Luna tic Ecru DekbedovertreksetCovers & Co Luna tic Ecru Dekbedovertrekset

Misschien heb je het al wel gezien, maar een deel van de collectie van COVERS & CO en Marc O’Polo is deels gemaakt van gerecyclede materialen. Waarom? Omdat we bij ESSENZA HOME graag ons steentje bijdragen aan een beter milieu en daar is het toevoegen van gerecyclede materialen een goed voorbeeld van. Ontdek hier alles over deze nieuwe materialen:

Retreeve beddengoedRetreeve beddengoed

Retreeve: 45% katoen (gerecycled), 40% katoen en 15% polyester (gerecycled)

Met dit materiaal leveren we bij ESSENZA HOME een bijdrage aan het reduceren van de afvalberg. Het is namelijk deels gemaakt van gerecycled katoen, afkomstig van T-shirts en gerecycled polyester, dat weer afkomstig is van PET-flessen. Om dit materiaal extra stevig te maken, wordt er nog nieuw katoen aan toegevoegd wat uiteindelijk resulteert in een mooie lap stof die lang meegaat.

Deze stof is ontwikkeld door een van onze leveranciers en wordt Retreeve genoemd. Good to know: dit materiaal heeft het Global Recycled Standard certificaat – lees hieronder meer over deze certificering.

Shop hier items van dit materiaal:


65% katoen en 35% gerecycled katoen

Deze stof wordt gemaakt met gerecycled pre-consumer katoen (bijvoorbeeld stofrestjes). Dit betekent dat er katoen dat nooit is verwerkt in collecties, zoals snijafval, wordt verzameld. Dit katoen wordt vervezeld en vervolgens worden hier nieuwe fijne garen van gemaakt. Het vervezelen van dit pre-consumer katoen maakt dat de vezels korter worden en dat er minder stevige garen van gemaakt kunnen worden. Om die reden wordt er 65% nieuw katoen aan toegevoegd, zodat er een stevig doek ontstaat waar je jarenlang plezier van hebt.

65% katoen en 35% gerecycled katoen65% katoen en 35% gerecycled katoen

Global Recycled Standard certificaat

Het Global Recycled Standard certificaat waarborgt onder andere dat items die als gerecycled verkocht worden, voor minimaal 50% uit geverifieerde gerecyclede materialen bestaan. Zo weet je zeker dat je met de aanschaf van een gerecycled item een duurzamere keuze hebt gemaakt. Dat is wel zo fijn, toch?