Marc O'Polo Skei Blauw Dekbedovertrekset 240 x 220 cmMarc O'Polo Skei Blauw Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Lekker slapen. Dat doe je natuurlijk onder een heerlijk dekbed en dekbedovertrek, maar je slaapt uiteraard nóg beter als je onder een warme deken ligt gemaakt van duurzame materialen.

Bij ESSENZA HOME produceren we met zoveel mogelijk zorg en aandacht voor mens, dier en milieu. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn continu bezig onze organisatie – en met name ons ontwikkel- en productietraject – verder te verduurzamen. Hoe we dit doen en meer lees je op onze verantwoord ondernemen pagina.

Marc O’Polo deelt die missie en introduceert een heel fijn nieuw dekbedovertrek: De ‘Skei’, gemaakt van gerecycled katoen en gerecycled polyester. Nieuwsgierig? Lees hieronder dan snel verder!

Marc O'Polo Skei Dekbedovertrek

The ‘Skei’ is the limit. Dit prachtige dekbedovertrek met subtiel zomers streepje is gemaakt met 45% gerecycled katoen (van T-shirts), 40% conventioneel katoen en 15% gerecycled polyester (van PET-flessen) en is daarmee bijzonder duurzaam én bijzonder zacht. De T-shirts zijn eerst gesorteerd op kleur voordat ze worden verwerkt tot nieuw garen waardoor de garens dus ook de kleur aannemen van de gesorteerde kleur t-shirts. Het Skei dekbedovertrek heeft haar kleur dus te danken aan het sorteerproces voorafgaand aan het productieproces van gerecycled katoen. Dat is dus dubbel duurzaam, want zowel het materiaal als de kleur is gerecycled.

Marc O'Polo Skei Bruin Dekbedovertrekset 240 x 220 cmMarc O'Polo Skei Bruin Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
Marc O'Polo Skei Bruin Dekbedovertrekset 240 x 220 cmMarc O'Polo Skei Bruin Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

GRS-certificaat 

Het dekbedovertrek is gecertificeerd met de Global Recycled Standard (GRS). Wanneer een product een GRS-certificaat heeft is deze voor minimaal 50% gemaakt van gerecyclede materialen. GRS werkt op een soortgelijke manier als GOTS: ze hanteren een tracking systeem tussen de productielocaties in de keten. Op die manier weten we zeker dat het geverifieerde recyclede materiaal daadwerkelijk in het product is verwerkt. Met het GRS-certificaat garanderen we ook dat de materialen op een verantwoorde manier zijn gemaakt en verwerkt.

Kies je favoriete kleur

Het Skei dekbedovertrek is beschikbaar in 4 prachtige zachte tinten: Skei blue, Skei black, Skei light Grey & Skei brown. Het subtiele zomerse streepje laat zich gemakkelijk combineren met de unieke accessoires van Marc O’Polo in verschillende kleuren en materialen.

 

Marc O'Polo Valka Dekbedovertrek

Met het Valka dekbedovertrek van Marc O'Polo haal je ook absoluut een duurzamer dekbedovertrek in huis. Dit beddengoed is namelijk gemaakt van 100% linnen. Linnen, een zeer sterk materiaal, wordt gemaakt van vezels van de vlasplant. De stengels van deze plant worden verzameld, gedroogd en dan in een veld gelegd waar ze nat worden van de regen. Tijdens dit proces komen er vezels vrij die vervolgens van het stro worden gescheiden en tot linnen kunnen worden gesponnen. Het Valka dekbedovertrek van Marc O'Polo is naast dat het duurzamer is, ook nog eens lekker zacht en robuust. 

Marc O'Polo Valka Powder blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmMarc O'Polo Valka Powder blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
Marc O'Polo Valka Powder blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmMarc O'Polo Valka Powder blue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Kies je favoriete kleur

Het Valka dekbedovertrek is beschikbaar in vele fijne kleuren als helder wit, Powder blue, Warm pecan en Indigo blauw, zodat er altijd een geschikte kleur voor je bij zit.