ESSENZA Riv SierkussensESSENZA Riv Sierkussens

Corduroy wordt ook wel ribfluweel of ribcord genoemd. De stof is van origine een populair materiaal om werkbroeken van te maken. Een sterkte stof dus, die wel tegen een stootje kan. Het heeft dan ook een stoer uiterlijk, maar is tegelijkertijd heerlijk zacht en warm. Een echte musthave voor de winter, maar in zachte tinten ook een mooie match met zomerse materialen.  
 
Nieuwsgierig naar dit materiaal en hoe je deze klassieker het beste kan stijlen? Lees dan snel verder! 

Wat is corduroy

Corduroy staat bekend om haar grove, maar zachte geribde textuur en klassieke look. De stof wordt van oudsher van katoen gemaakt, net zoals onze Riv collectie, die ook van 100% katoen corduroy is gemaakt. Tegenwoordig wordt corduroy ook gemaakt van andere materialen. Wist je bijvoorbeeld dat onze Billie collectie is gemaakt van gerecycled polyester corduroy? Een echte klassieker in een duurzaam jasje!

ESSENZA Billie Cherry Sierkussen 30 x 50 cmESSENZA Billie Cherry Sierkussen 30 x 50 cm

De mooiste corduroy items 

Niets is leuker dan fijne accessoires in mooie kleuren en texturen. Onze corduroy items kun je vinden in sierkussens, plaids én een poef. De Riv collectie heeft een heel fijne corduroy-stof en bevat sierkussens en een poef. De Billie collectie bevat sierkussens en plaids en heeft een subtiel ruitstiksel over de gehele stof lopen wat het een klassiek en luxe uiterlijk geeft. 

De brede selectie aan kleuren binnen deze collecties maakt dat je corduroy een moderne twist kunt geven. Kies bijvoorbeeld juist een zachte roze tint voor dit stoere klassieke materiaal; dit zal je slaapkamer of woonkamer een instant vernieuwende look geven. 

ESSENZA Riv Lavendelblauw Sierkussen 45 x 45 cmESSENZA Riv Lavendelblauw Sierkussen 45 x 45 cm
ESSENZA Riv Shell brown Sierkussen 45 x 45 cmESSENZA Riv Shell brown Sierkussen 45 x 45 cm

Corduroy stijlen 

Een goede tip om je interieur meer eigen te maken, is om te werken met verschillende materialen en kleurtinten die goed op elkaar aansluiten. Stijl je corduroy daarom juist met andere materialen, maar wel allemaal in eenzelfde kleursoort. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om je corduroy item te combineren met een rond velours kussen zoals ons Naina kussen? Of juist met nóg meer textuur zoals onze Teddy, Shelley of Furry kussens? Het maakt je huis knus en geloof ons; het nodigt enorm uit om lekker bij op de bank te ploffen met een warme kop thee. Een andere vernieuwende combinatie is om corduroy items te combineren met een print. Dit zorgt ervoor dat de textuur juist nog meer naar voren komt.

Het Riv sierkussen 

Dit is 1 van onze favorieten. Klein van stuk, groot van plezier. Het Riv sierkussen is beschikbaar in de mooiste kleuren en gemaakt van het fijnste corduroy. Een echte update voor je interieur en geeft zeker in de winter dat extra beetje warmte dat je zoekt. Het sierkussen heeft een afmeting van 45x45 centimeter en is gemaakt van 100% katoen; lekker stevig en huidvriendelijk door het Oeko-Tex certificaat. Dit kleintje stijl je lekker makkelijk met al je andere kussens op de bank of je bed en geeft je interieur net een beetje dat beetje extra flair.