ESSENZA Belen Fern yellow Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Belen Fern yellow Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Jacquard stof geeft je interieur nét dat beetje extra. De ingeweven stof heeft een prachtige luxueuze uitstraling. Maar wat is dat nou eigenlijk, jacquard?

Wat is jacquard stof?

Jacquard is een heel unieke stof. De naam jacquard staat voor stoffen met ingeweven dessins. De stof wordt in meerdere tinten geweven, maar vaak ook juist in één tint. Waar veel stoffen zijn bedrukt met een dessin of print, zit dit bij een jacquard stof dus in de weving verwerkt. Dit maakt dat de stof een duurzaam en sterk karakter heeft. Je loopt namelijk niet de kans dat de opdruk ‘verwast’, het dessin zit letterlijk ‘vast’ in de stof.

Hoe wordt jacquard gemaakt?

Jacquard stof wordt met een speciaal jacquardgetouw – uitgevonden door Joseph-Marie Jacquard in 1804 – gemaakt. Bij dit bijzondere weefgetouw kunnen de kettingdraden apart van elkaar bewegen, wat ervoor zorgt dat er verfijnde patronen, zoals bijvoorbeeld bloemen, in de stof kunnen worden geweven en zorgen voor een prachtig luxueus maar subtiel effect.

Hoe wordt jacquard gebruikt?

Jacquard is een duurzame & stevige stof en daarmee perfect voor huishoudelijke artikelen zoals bijvoorbeeld badtextiel of als interieur stof. Voor dat laatste leent het zich erg goed omdat de stof zowel decoratief als slijtvast is. Niet gek dus dat wij ook dol zijn op dekbedovertrekken van jacquard geweven stof. Jacquard wordt van oudsher het meest gemaakt met katoen, zijde en wol, maar is tegenwoordig ook verkrijgbaar in nieuwe materialen zoals bijvoorbeeld bamboeviscose. 

Jacquard stijlen in uni

Een jacquard item in je interieur is altijd goed. Neem bijvoorbeeld het Belen of Felipa dekbedovertrek. Doordat het dessin is ingeweven in een uni kleur geeft het een rustige uitstraling met een heel chique finishing touch. Door het af te stijlen met verschillende accessoires in eenzelfde tint, creëer je een prachtig rustgevend geheel met unieke oogstrelende details.

ESSENZA Felipa Donkerbruin Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Felipa Donkerbruin Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Shop the look:

Jacquard stijlen met contrastkleuren en prints

Houd je juist van een beetje meer? Een andere manier om het mooie jacquard dessin eruit te laten springen, is door het juist te stijlen met contrasterende kleuren en prints. Kies bijvoorbeeld voor zachtroze bij donkerbruin jacquard of donkerroze prints bij een lichtroze jacquard. Zo popt het dessin nóg meer naar voren en creëer je een unieke stijl voor de slaapkamer.

ESSENZA Belen Rose Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Belen Rose Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
Before
ESSENZA Belen Rose Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Belen Rose Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
After


Shop the look:

De mooiste jacquardstof items

Ook zo’n fan van jacquard? Je vindt hieronder de mooiste items gemaakt van jacquard stof. Het ingeweven patroon geeft een item een instant luxueuze uitstraling.