Marc O'Polo Valka Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cmMarc O'Polo Valka Wit Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Linnen is een duurzame en natuurlijke stof. Deze prachtige ‘kreukelstof’ geeft een casual en natuurlijke look aan je slaapkamer en is bovendien supersterk. Bij ESSENZA HOME vind je zowel linnen beddengoed als beddengoed van katoen linnen. Beide materialen zijn super comfortabel en hebben een nonchalante uitstraling. Een natuurlijke look, die duurzaam is en zacht. Wat wil je nog meer?

Linnen, een duurzame keuze

Linnen is 3x zo sterk als katoen waardoor een linnen of katoen linnen dekbedovertrek nog veel langer meegaat dan katoenen beddengoed. Linnen is bovendien een milieuvriendelijk materiaal. Het wordt gemaakt van de vlasplant, wat een stuk minder ingrijpend is voor het milieu dan het verbouwen en verwerken van katoen. Deze natuurlijke stof kan warmte uitstekend reguleren waardoor het lekker koel aanvoelt in de zomer en juist warmte vasthoudt in de winter. Kortom, of je nu kiest voor een linnen dekbedovertrek of voor een dekbedovertrek uit de combinatie katoen en linnen: een comfortabele en duurzame keuze it is!

 

'Katoen linnen heeft een natuurlijke look, is zacht én duurzaam'

Hoe was je katoen linnen?

Je kunt beddengoed van een katoen-linnen mix wassen op 60°C en drogen op een lage temperatuur. Na elke wasbeurt zal het dekbedovertrek zachter aan gaan voelen. Fijne bijkomstigheid van linnen beddengoed is dat je het niet hoeft te strijken. Het mag natuurlijk wel (op maximaal 150°C), maar de mooie, natuurlijke look van linnen komt juist ongestreken het beste tot zijn recht. 

Hoe was je linnen?

Linnen beddengoed kun je wassen op maximaal 40°C en is bovendien geschikt voor de wasdroger. Echter adviseren wij om de lakens in de buitenlucht te drogen voor het mooiste resultaat en het ultieme, frisse gevoel!

Voordelen van linnen

- Drie keer zo sterk als katoen

- Milieuvriendelijk

- Reguleert warmte; koel in de zomer en warm in de winter