ESSENZA Guy Blauw Dekbedovertrekset 200 x 220 cm ESSENZA Guy Blauw Dekbedovertrekset 200 x 220 cm

Katoen renforcé, perkal, katoen satijn.. dekbedovertrekken zijn er in vele verschillende materialen. In dit artikel zoomen we in op katoen renforcé, een koele en gladde stof, die het hele jaar door kan!

Renforcé, wat is dat?

Renforcé komt van het Franse woord voor ‘versterken’. Katoen renforcé betekent dus ‘versterkt en verstevigd katoen’. Doordat het katoen op een speciale manier wordt geweven (met een platbinding) wordt de stof verstevigd en sterker dan normaal katoen. Een dekbedovertrek van renforcé is dus duurzaam en voelt bovendien fijn en glad aan waardoor je er heerlijk comfortabel onder slaapt!

 
 
'Katoen renforcé is duurzaam en voelt bovendien fijn en glad aan waardoor je er heerlijk comfortabel onder slaapt!'
 
 
 

Koele stof voor warme zomernachten

De stof katoen renforcé voelt lekker koel aan, absorbeert vocht en is temperatuur regulerend. Het is daarmee de ideale dekbedovertrekstof voor warme zomernachten. Maar ook in de winter lig je comfortabel onder katoen renforcé door de regulerende eigenschap van de stof.


De voordelen van katoen renforcé:

- Stevig en duurzaam katoen

- Voelt fijn en glad aan

- Absorbeert vocht en is temperatuur regulerend

- Onderhoudsvriendelijk

- Voor- en achterkant zien er hetzelfde uit

- Stof trekt niet scheef

Hoe was je renforcé?

Katoen renforcé mag in de wasmachine gewassen worden tussen de 40°C en 60°C. Je kunt het dekbedovertrek in de droger doen, dan krijg je wat meer kreukels dan wanneer je hem uithangt, maar blijft hij wel zachter. Je kunt een katoen renforcé dekbedovertrek strijken op medium temperatuur.