ESSENZA for MauritshuisESSENZA for Mauritshuis

ESSENZA en het Mauritshuis starten deze maand een partnership. Het bekende merk van home & living producten creëerde in nauwe samenwerking met het Haagse museum een nieuwe collectie dekbedovertrekken, homewear, vloerkleden, poefs en accessoires. ESSENZA combineerde daarin de wereldberoemde kunstwerken met hun rijke, verfijnde en exclusieve handschrift. Het resultaat: een meestercollectie.

Een limited edition collection

De zes dessins die terug te vinden zijn in de limited edition collection zijn: Floral Girl black (naar ‘het Meisje met de Parel’), Gallery of Roses nightblue (naar een bloemstilleven van Jan van Huysum), Beautiful Bouquet (naar ‘Bloemen in een glazen fles’ van Jacob de Gheyn II), Elegant View Sky (naar een rivierlandschap van Cornelis Vroom), Daffodils Reunited black (Ludger Tom Ring de Jonge meets Frans Hals) en Flower Statement stone (van de Antwerpse schilder Daniël Seghers).

 

Martine Gosselink, directeur Mauritshuis:

'De collectie van het Mauritshuis op dekbedhoezen, vloerkleden en een poef? Jazeker, want het museum en ESSENZA dienen met deze samenwerking een gezamenlijk doel: onze wereldberoemde collectie nog toegankelijker maken voor een zo groot mogelijk publiek. ESSENZA’s collectie is daar de perfecte drager voor. Met hun kwalitatief hoogstaande home & living producten belanden de kunstwerken letterlijk bij je in huis: aan de muur, op je bed, op de vloer’. 

 

Floor Smits, head of brands ESSENZA:

'We zijn ongelofelijk trots op deze samenwerking. Door het verbinden van de iconische kunst uit Het Mauritshuis en het gedurfde, elegante en expressieve handschrift van ESSENZA hebben we een uniek productassortiment gecreëerd. Met de mix van deze twee unieke merken willen we diverse doelgroepen inspireren. We hebben geprobeerd kunst tot leven te wekken op een eigentijdse manier. En volgens mij is dat erg goed gelukt’. 

 

Bijenkorf, Den Haag 

Om deze exclusieve collectie te lanceren is t/m 3 oktober een pop-up store bij de Bijenkorf in Den Haag. De etalage van de Bijenkorf in Den Haag staat t/m 19 september in het teken van de samenwerking. Vanaf 7 september is de collectie dekbedovertrekken, homewear, vloerkleden, poefs, en accessoires exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf en via ESSENZA HOME

ESSENZA Gallery of Roses Nightblue Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Gallery of Roses Nightblue Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

 

 

Meer zien?

Het boek van de meestercollectie ESSENZA for Mauritshuis bekijk je hier:


Het Meisje met de Parel op je bed, vloer, wand, kussen of shopper

De collectie bestaat uit verschillende producten voor in huis, uitgevoerd in één van de zes prints:

ESSENZA Floral Girl Zwart Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Floral Girl Zwart Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Floral Girl Black

Floral Girl Black is geïnspireerd door ‘Meisje met de Parel’ (1665), het beroemdste schilderij van Vermeer. Voor deze samenwerking prijkt de beauty van Vermeer op een zwarte achtergrond, vergezeld door bloemen uit verschillende werken die in het Mauritshuis hangen.  Ruim 350 jaar nadat Vermeer het meesterwerk heeft geschilderd, is ‘het Meisje’ uitgegroeid tot een dagelijkse inspiratiebron voor velen over de hele wereld. In deze limited edition collectie prijkt dit pareltje op een dekbedovertrek, wandkleed, vloerkleed, kussen, shopper en notitieboek. 

ESSENZA for MauritshuisESSENZA for Mauritshuis

Gallery of Roses Nightblue

Deze print is geïnspireerd op het schilderij ‘Bloemstilleven’ van Jan van Huysum. ESSENZA was op slag verliefd op dit schilderij en besloot zowel dekbedovertrek als kimono ermee te bezaaien. Beiden komen in een katoen satijnen uitvoering; superzacht, glad en met een sjieke glans.

ESSENZA for MauritshuisESSENZA for Mauritshuis

Elegant View Sky

Elegant View sky is geïnspireerd op ‘Rivierlandschap gezien door bomen’ van Cornelis Vroom geschilderd rond 1638. Een vredig plaatje waar je naar blijft kijken. Het schilderij kreeg een ESSENZA-sausje door de combinatie te maken met verstilde bloemen uit verschillende werken van het Mauritshuis. Helemaal van toen, met een knipoog naar nu. Haal deze print in huis met een dekbedovertrek, kussen, wand- en vloerkleed.

ESSENZA for MauritshuisESSENZA for Mauritshuis

Daffodils Reunited Black

Bij deze print staan de bloemen, die zijn gebaseerd op het schilderij van Ludger Tom Ring de Jonge, centraal. Ze zijn gepositioneerd op een donkere achtergrond waardoor een magisch meesterwerk ontstaat. Verkrijgbaar in de varianten dekbedovertrek, vloerkleed, kussen en kimono.

ESSENZA for MauritshuisESSENZA for Mauritshuis

Beautiful Bouquet Brown

Deze print is geïnspireerd op ‘Bloemen in een glazen fles’ van Jacob de Gheyn II uit 1612. De Haagse schilder Jacob de Gheyn heeft geen bestaand boeket nageschilderd; deze bloemen bloeien namelijk op verschillende momenten in het jaar. Het ging hem erom de mooiste bloemen te ‘portretteren’. Daarom plaatste hij de ze allemaal goed zichtbaar aan de voorkant van het boeket. Dit schilderij is van zichzelf al heel erg ESSENZA, het kreeg alleen een stoerder karakter door de combinatie met een bruine achtergrond. Verkrijgbaar als dekbedovertrek en in twee verschillende maten ronde karpetten.

ESSENZA for MauritshuisESSENZA for Mauritshuis

Flower Statement Stone

Naar ‘Bloemencartouche met Mariabeeld’ van Daniel Seghers en Thomas Willeboirts Bosschaert, 1645. Schijnbaar achteloos is deze bloemenslinger op een dekbedovertrek, vloerkleed en poef gedrapeerd.


Het Mauritshuis in Den HaagHet Mauritshuis in Den Haag

ESSENZA 

 Al ruim 30 jaar ontwerpt ESSENZA met grote zorg kenmerkende en uitgebreide home & living collecties voor een stijlvol interieur met een unieke twist. Want of je nu van rijke bloemenprints houdt, dol bent op ruiten en strepen of voor een uni kiest, bij ESSENZA vind je alles wat je nodig hebt om van jouw huis een elegant, persoonlijk kunstwerk te maken; rijk, verfijnd en exclusief. 

 

MAURITSHUIS 

 Van Vermeers Meisje met de Parel, tot de Afrikaanse Mannen van Rembrandt en Fabritius’ Puttertje. Nergens in Nederland vind je zo veel indrukwekkende schilderijen per vierkante meter als in het Mauritshuis. Onze wereldberoemde collectie meesterwerken uit de 17e eeuw is te zien in twee bijzondere gebouwen: het woonhuis van graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen uit 1641 en het best bewaarde geheim van Den Haag: Galerij Prins Willem V.