ESSENZA HOME gaat voor eerlijk en duurzaamESSENZA HOME gaat voor eerlijk en duurzaam

Vanochtend heeft ESSENZA HOME haar handtekening gezet onder het convenant Duurzame Kleding en Textiel. In dit convenant bundelen 55 bedrijven, de overheid, brancheorganisaties en maatschappelijke organisaties hun krachten om de werk en -milieuomstandigheden bij het produceren van kleding en andere textielproducten te verbeteren.

De krachten bundelen met andere deelnemers

Bekende retailers en merken als Hema, De Bijenkorf, Wehkamp, Zeeman, Sissy Boy en G-Star behoren ook tot de ondertekenaars van het convenant. Samen streven we ernaar concrete resultaten te bereiken binnen nu en vijf jaar. Het doel is dat in 2020 80% van de Nederlandse kleding- en textielindustrie zich heeft aangesloten bij dit convenant.

De krachten bundelen met andere deelnemersDe krachten bundelen met andere deelnemers

Een stap in de goede richting

ESSENZA HOME streeft naar een milieuvriendelijke productie, gezonde werkomstandigheden en een eerlijk loon voor alle werknemers in de textielsector. We willen daarom actief werken aan de verdere verduurzaming van onze collecties en de hele productieketen. Dit convenant is een concrete stap in de richting van een eerlijke en duurzame textielbranche.

Bekijk hier het volledige convenant

Duurzamer badstof

In onze webshop vind je de ESSENZA Connect Organic badstofserie. Het zachte Connect Organic badstof is gemaakt van 100% biologisch katoen, wat betekent dat het katoen is verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Beter voor je huid én beter voor de aarde! Mix & match erop los in stof, kleur en textuur tot je de ultieme combinaties hebt gevonden – altijd in een hoge kwaliteit.

Meer weten over hoe wij duurzaam produceren?

Lees het op onze duurzaamheidspagina.

Verantwoordelijk ondernemenVerantwoordelijk ondernemen