ESSENZA Anneclaire Sand Poef 60 x 60 x 37 cmESSENZA Anneclaire Sand Poef 60 x 60 x 37 cm
Voor Moederdag geven we onze moeder het liefst een cadeau met een betekenis. Is jouw moeder gek op bloemen en wil je haar een mooi bloemenboeket geven? Een bloemist uit Keulen vertelde ons welke bloemen je het beste kunt kiezen om jouw moeder een boeket met een betekenis cadeau te geven.

"Zeg het met bloemen" en "onverbloemd"

In Europa in de 18e eeuw werd het fenomeen van de Victoriaanse bloementaal zeer populair door een Engelse edelman. Destijds was het nog moeilijk om tegen elkaar te zeggen dat je van elkaar hield. Dus, als je iemand leuk vond, drukte je dat uit met bloemen.

De perfecte bloem

De natuur biedt ons een veelvoud aan prachtige bloemen! Maar welke bloem heeft welke boodschap? De bloemist uit Keulen geeft ons het verlossende antwoord.

“De lelie is dé perfecte bloem om aan je moeder te geven. Deze elegante bloem staat namelijk voor vrouwelijkheid en voor de liefde”, vertelt de bloemist die ondertussen een lelie uit de emmer pakt. “Als je een lelie cadeau geeft, dan toon je diepe waardering voor de ontvanger. Maar toch moet je met lelies een beetje oppassen!”, zegt ze lachend. “Witte lelies werden vroeger vaak gebruikt voor begrafenissen en gele lelies staan symbool voor ijdelheid en opschepperig zijn.” Choose wisely!

“De Gerbera is tevens zeer geschikt voor Moederdag! Deze bloem staat voor waardering en oprechtheid. Met deze bloemen bezegel je de bijzondere vriendschap tussen moeder en dochter." We volgen de bloemist naar deze kleurrijke bloemen.

RanonkelRanonkel
Ranonkels
TulpTulp
Tulpen


“Ranonkels en seringen zijn mooi om in je Moederdag boeket te verwerken. Seringen staan van oudsher voor de tedere band van de liefde; dé perfecte bloemen om je moeder te vertellen dat je van haar houdt! Met ranonkels zeg je de ontvanger, dat je haar leuk en uniek vindt!”

“Met gele tulpen gun je iemand gelukkige, zonnige dagen en de pioenroos staat in de Chinese cultuur voor vrouwelijke schoonheid en geluk. Toch, afgezien van de symboliek, zijn bloemen altijd een mooi cadeau om je waardering aan iemand te tonen. Maar, geef vooral vanuit je hart, dat is het belangrijkste.”

Daar heeft ze natuurlijk gelijk in. We kopen de bloemen die ze ons heeft laten zien en laten ze binden tot een mooi, kleurrijk boeket. Blij, met meer kennis en met een énorm boeket verlaten we de winkel. Het boeket heeft maar één belangrijke boodschap: i love you! En dat is nu precies wat je je moeder graag wil vertellen op Moederdag!

LelieLelie
Lelies
SeringSering
Seringen

Cadeau-inspiratie

Pioenrozen, tulpen, vergeet-mij-nietjes… Wil je je moeder graag nog meer bloemen cadeau geven? Geef haar dan bloemen in de vorm van een prachtig dekbedovertrek met een stijlvolle, chique bloemenprint. En het beste aan dit bloemencadeau is: ze verwelken niet!

Lisa Silk DekbedovertrekLisa Silk Dekbedovertrek
ESSENZA Lisa Silk Dekbedovertrekset
ESSENZA Lauren Dried Moss Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Lauren Dried Moss Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
Lauren Dried Moss Dekbedovertrek
ESSENZA Fauve Antique white Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Fauve Antique white Dekbedovertrekset 240 x 220 cm
Fauve Antique white Dekbedovertrek