ESSENZA Nieuwe collectieESSENZA Nieuwe collectie

Buikslapers zijn control freaks, rugslapers zijn gereserveerd en mensen die slapen in de foetushouding warmhartig en beschermend… tenminste volgens onderzoek van de Britse professor Chris Idzikowski van het Britse Sleep Assessment and Advisory Service.

Hij onderzocht duizenden mensen op hun slaapgewoontes en daaruit bleek dat je slaapgewoonten en –posities heel wat kunnen onthullen over je persoonlijkheid. Ontdek hier wat jouw slaaphouding over jou zegt.

De Foetus

Dit is de meest voorkomende slaaphouding. De foetushouding weerspiegelt, zoals zijn naam al verraad, de houding van een ongeboren baby in de baarmoeder. Mensen die in de foetushouding slapen, liggen op hun zij, met de knieën opgetrokken tot aan de borst.

Slapers in de foetushouding tonen zich vaak stoer en sterk, maar zijn stiekem best verlegen en gevoelig. Ze neigen ook meer te piekeren over zaken en zijn vaak op zoek naar een gevoel van veiligheid en comfort. Op sociaal vlak zijn deze mensen warmhartig.

Karakter:

Sociaal, stoer van buiten, gevoelig van binnen, zoeken naar veiligheidd en comfort, warmhartig en denken meer na over het leven.

De FoetusDe Foetus
De ZeesterDe Zeester

De Zeester

Bij deze houding lig je plat op je rug, met je armen omhoog en je benen iets uit elkaar. Slapers in deze houding hechten vaak grote waarde aan vriendschappen. Het zijn meestal goede luisteraars en adviseurs voor anderen, maar staan liever niet in het middelpunt van de belangstelling.

Karakter:

Vriendelijk, goede luisteraars, gul en graag op de achtergrond.

De Vrije Val

Vrije valslapers liggen doorgaans plat op hun buik, met de handen boven het hoofd of onder het hoofdkussen. Deze slaappositie komt veel voor bij mensen die graag de touwtjes in handen hebben. Ze hebben vaak het gevoel dat ze juist de controle over hun leven missen en kunnen soms een ietwat nerveuze indruk maken. Ze zijn echter gezellig in de omgang en vrij onbezonnen in hun acties, waarbij ze het risico niet schuwen.

Karakter:

Controlfreak, gevoelig voor kritiek, onbezonnen en direct, afkeer voor extreme situaties en gezellig in de omgang.

De vrije valDe vrije val
De boomstamDe boomstam

De Boomstam

Mensen die deze slaaphouding hebben liggen op hun zij, met de armen en benen gestrekt naast het lichaam. Wie slaapt in de boomstamhouding is sociaal ingesteld en soms wat lichtgelovig. Het zijn echte groepsdieren. Ze kunnen een beetje stijfjes overkomen en gedragen zich soms wat stug. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook slecht tegen veranderingen.

Niet alleen het karakter is wat stijf, ook de lichaamshouding van deze slapers is gespannen. Dit komt doordat deze slaaphouding niet bepaald bijdraagt aan ontspanning van de spieren gedurende de nacht.

Karakter: 

Gespannen, wat 'houterige' houding', sociaal ingesteld, betrouwbaar en lichtgelovig.

De Soldaat

In deze slaaphouding lig je helemaal plat op je rug, met je armen strak langs het lichaam. De Soldaat is meestal een vrij stil en gereserveerd type, die hoge verwachtingen van zichzelf en anderen heeft. Deze mensen zijn vaak ook bijzonder gedisciplineerd.

Karakter:

Gereserveerd, gedisciplineerd, perfectionistisch, rustig en stellen hoge eisen.

De soldaatDe soldaat
De hunkeraarDe hunkeraar

De Hunkeraar

In deze slaaphouding lig je op je zij, met je armen voor je uitgestrekt. Slapers in deze houding zijn doorgaans open en gezellige mensen, maar ze zijn wel wat achterdochtig en cynisch ingesteld. Ze vinden het vaak lastig om zelf beslissingen te nemen, maar als ze eenmaal een besluit genomen hebben, staat deze vast en wijken ze er niet meer vanaf.

Karakter:

Achterdochtig, zelfverzekerd, gezellig in de omgang, traag in beslissingen en extravert.