Marc O'Polo tafelstylingMarc O'Polo tafelstyling

It’s that time of the year again. Feestelijke momenten met dierbaren vragen om wat extra aandacht voor een gezellige sfeer in huis. Een prachtig gedekte tafel draagt daar zeker aan bij. Nieuwsgierig hoe je op een eenvoudige manier een unieke kersttafelstyling kunt doen? We delen graag wat easy inspiratie voor gezellige feestdagen met vrienden en familie met de Moments collectie van Marc O’Polo.

Less is moreLess is more

Feestelijke & minimalistische tafelstyling:

De drukte van de feestdagen kan soms wat veel zijn, ook voor je gemoed. Kies in de aankleding daarom voor minimalisme, we weten zeker dat dit bijdraagt aan een ontspannen sfeer. Hoe doe je dit? Gebruik rustige en natuurlijke kleuren, liever niet meer dan 2 of 3 verschillende tinten.

Maak het jezelf gemakkelijk
Ervaar je stress omdat je het idee hebt dat het tafelkleed glad gestreken moet op tafel moet liggen? Het hoeft allemaal niet zo netjes en precies. Beter nog: leg het een beetje rommelig neer, dat kan juíst een sfeermaker zijn.

Natuurlijk decoreren
Op zoek naar een simpele finishing touch? Ga eens naar buiten de tuin in voor een mooie tak. Zowel gedrapeerd op tafel als op een vaas staat dit eenvoudig mooi. Of knip een paar takjes af van de onderkant van je kerstboom en gebruik deze als minimalistische kerststyling. Een paar takjes hulst of eucalyptus doen ook wonderen voor een simpele kerstige touch.

 

Shop hier het Marc O’Polo Moments servies & glaswerk:

3 simpele manieren om je servetten te vouwen

Een ingewikkelde zwaan vouwen van je servet? Die komen helaas niet altijd even goed uit de verf. Hieronder tonen we drie super simpele manieren om je servetten te stylen waarbij je het strijken lekker achterwege kan laten.

 

Tie the knotTie the knot

1: Tie the knot – Maak een grove knoop midden in je servet en plaats hem bovenop het bord.

In drievoudIn drievoud

2: In drievoud - Vouw het servet in drieën en let het onder het bovenste bord of schaaltje voor een instant warme look.

Bundle of joyBundle of joy

3: Bundle of joy – Vouw de rechte randen van het servet naar achter totdat er een soort bolling in de stof komt. Leg deze bundle onder het bovenste bord of schaaltje voor een vloeiende minimalistische look.

Shop Marc O'Polo tafeltextiel


Meer inspiratie?

Ben je juist dol op rijke prints en een touch of gold? Ontdek dan hier onze andere tafelcollecties.