ESSENZA Karli Reef green Dekbedovertrekset 240 x 220 cmESSENZA Karli Reef green Dekbedovertrekset 240 x 220 cm

Onze customer service medewerkers krijgen vaak de vraag wat een lits-jumeaux is. Om je voor eens en voor altijd van deze prangende vraag te verlossen, geven we je hier graag antwoord!

Betekenis lits-jumeaux

Lits-jumeaux klinkt Frans en dat is het ook, want vertaald naar het Nederlands betekent 'Lits' bedden en 'jumeaux' tweelingen. Een lits-jumeaux houdt dus eigenlijk in dat er twee 1-persoonsbedden van dezelfde maat - dit kan 80, 90 of 100 centimeter zijn - tegen elkaar aangeschoven zijn en samen een groot 2-persoonsbed vormen. Een lits-jumeaux is dus hoe dan ook groter dan een smal 2-persoonsbed van 140 centimeter breed.

Welke maat beddengoed koop ik voor een lits-jumeaux?

In het assortiment van ESSENZA en Marc O'Polo vind je van ieder dekbedovertrek een Lits-jumeaux maat en bij COVERS & CO vind je ook genoeg vrolijke dekbedovertrekken in deze grootte. Maar welke maat beddengoed heb je dan precies nodig? Is jouw bed minstens 160 centimeter breed? Kies dan een dekbedovertrek in de maat 240 x 200/220 centimeter. Voor het kiezen van een hoeslaken houd je gewoon de breedte van je matras aan. Lekker simpel!

Heb jij een ander bedformaat en wil je weten welke afmeting beddengoed jij nodig hebt? Check het op deze pagina waarin we dit exact aangeven.