Toggle Nav User Search

Het plantenplan

Planten staan niet alleen fantastisch in je slaapkamer, je gaat er ook nog eens beter van slapen! Ze zorgen voor rust en extra zuurstof én verhogen de vochtigheidsgraad in je kamer. Sounds like a plant! Ehh, plan. We tippen je de 5 mooiste planten die ook nog eens goed zijn voor je gezondheid.

Exotische prints en vormen

-

-

-

-

-

1. Sanseveria

Een golden oldie! De Sanseveria was in een ver verleden al razend populair en is ook nu weer helemaal hip. Niet gek, want deze plant is super decoratief met zijn mooie stevige bladeren die recht uit de aarde lijken te steken. De Sanseveria heeft bovendien een luchtzuiverende werking en zorgt voor extra zuurstof tijdens de nacht. Leuk weetje: de plant wordt ook wel ‘vrouwentongen’ genoemd: de stekelige punten van de bladeren zouden staan voor de scherpe tong van de vrouw..

-

-

-

2. Klimop

Heb je last van astma of allergie? Dan moet je deze plant zeker naar je slaapkamer halen. De klimop is zelfs door de NASA verkozen tot de meest luchtzuiverende plant ter wereld. Ook als je geen groene vingers hebt, is de klimop je ideale vriend: hij is makkelijk in leven te houden en doet het bijna overal. Je kunt hem op een plankje zetten, in een hangmand doen of tegen je hemelbed op laten klimmen!

-

-

-

3. Jasmijn

Wil je ’s nachts beter slapen én overdag meer alert zijn? Zet dan een paar heerlijk geurende jasmijnplanten in je slaapkamer. De zoete geur van jasmijn werkt rustgevend, vermindert stress en zorgt er voor dat je overdag veel meer alert en productief bent. In de zomer geeft hij bovendien de schattigste witte bloemetjes! Zet de jasmijnplant op een lichte, maar niet al te zonnige plek.

-

-

-

4. Aloë Vera

Aloë Vera is letterlijk een droomplant. Hij geeft ’s nachts zuurstof af, wat helpt tegen slapeloosheid en je in een betere, diepere slaap brengt (lees: je droomslaap). Aloë Vera wordt ook wel ‘de onsterfelijke plant’ genoemd, want hij is bijna niet kapot te krijgen. Handig voor als je niet zo goed bent met planten! Zet Aloë Vera bij voorkeur in de vensterbank want hij heeft wel veel zonlicht nodig.

-

-

-

5. Gardenia

Last van slapeloosheid? Ga dan voor een gardenia in je slaapkamer. Deze beauty van een plant met glanzende groene bladeren en mooie bloemen is volgens sommige studies net zo effectief als valium! Let op: groene vingers zijn een must, want deze plant vraagt wel de nodige aandacht.

Waar moet je op letten als je planten in de slaapkamer zet?

  • Zorg dat de planten voldoende licht krijgen, open overdag dus altijd de gordijnen;
  • Vermijd koude nachttemperaturen en grote temperatuurschommelingen;
  • Een gelijkmatige temperatuur van rond de 20°C is voor de meeste kamerplanten ideaal;
  • Zet de planten niet te dicht bij de verwarming;
  • Zet elke dag de slaapkamerramen even open. Kamerplanten kunnen bijdragen aan de zuurstof en luchtzuivering; maar niets helpt beter dan iedere dag je kamer even te luchten.
Copyright © 2019 ESSENZA HOME