Toggle Nav User Search

  Behind the Print: Airen

  Achter iedere collectie van ESSENZA schuilen bijzondere verhalen. En we doen niets liever dan deze met jou delen! Dit keer lichten we het Airen design uit, een luxe botanische print met een bijzondere mix van bloemen, planten en dieren. Ons antwoord op de tropical chique trend!

  Inspiratie van ver én van dichtbij

  In de Airen print zie je prachtige botanische elementen terug, zoals een toekan, exotische bloemen en een slang. Deze elementen vormen samen een luxe en elegante print die helemaal aansluit op de jungletrend, maar hebben ieder voor zich ook een bijzonder verhaal te vertellen. Onze designers lieten zich voor dit ontwerp inspireren door de werken van de oude Hollandse Meesters, maar ook door kunstenaars uit verre oorden. De elementen komen daardoor uit verschillende eeuwen, zijn gemaakt met verschillende technieken en door verschillende kunstenaars. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: ze zijn stuk voor stuk te bewonderen als onderdeel van een kunstwerk in het Rijksmuseum.


  ESSENZA Airen Kimono Dusty green
  ESSENZA Airen Dekbedovertrekset Dusty green
  ESSENZA Airen Dekbedovertrekset Dusty green

  De toekan

  De inspiratie voor de afgebeelde toekan vonden onze ontwerpers in een aquarel uit 1748 van de Nederlandse schilder Aert Schouman. De getoonde vogel is niet zomaar een toekan, maar een zeldzame roodsnaveltoekan. Deze leeft in Frans-Guyana en Noord-Brazilië – helemaal passend bij de tropical chique trend dus als je het ons vraagt! De natuur was voor Schouman - net als voor ESSENZA - een onuitputtelijke bron van inspiratie en hij tekende zeer natuurgetrouw. Zo tekende hij de toekan bijvoorbeeld met twee tenen in plaats van drie, wat gebruikelijk is bij vele andere vogelsoorten. It’s all about the details!

  De libelle

  De afbeelding van de libelle werd veel later en veel verder weg gemaakt. Het kwam niet uit Nederland, zoals de andere elementen uit onze print, maar is gemaakt in Japan aan het begin van de 20e eeuw. De libelle is onderdeel van een kleurenhoutsnede van de Japanse kunstenaar Ohara Koson, die vooral bekend stond om zijn houtsneden met het klassieke thema ‘bloemen en vogels’. De libelle symboliseert moed, kracht en geluk in de Japanse cultuur - en dat halen we natuurlijk maar wat graag in huis!

  De slang

  De slang in onze Airen print komt uit een bijzondere gravure die gemaakt is tussen 1688 en 1698 en die wordt toegeschreven aan de Nederlandse kunstenaar Johan Teyler. De techniek van het graveren die hier gebruikt is, heet à la poupée. Met deze speciale techniek kunnen alle kleuren in één drukproces op het papier worden afgedrukt. De gravures van Johan Teyler zelf laten meestal een zeer beperkt tekentalent zien. Waarschijnlijk is deze gravure dus niet door hem zelf, maar wel onder zijn leiding gemaakt. Ach, ieder zijn talenten!

  Een speels contrast

  Aan de achterkant van deze gedetailleerde botanische print is als tegenhanger een fijn grafisch patroon te zien. Dit zorgt voor een speels contrast. Het Airen dekbedovertrek is een premium design, niet alleen vanwege het elegante en uiterst gedetailleerde patroon, maar ook omdat het gemaakt is van een high quality katoensatijn met een extra hoge draaddichtheid van 300 TC. Hoe hoger de draaddichtheid, hoe zachter de stof en hoe meer glans. Dat is pas luxe slapen..

  Stylingtip:

  Combineer het Airen beddengoed met natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe of hout en met tropische planten om een vleugje tropical chique toe te voegen aan je slaapkamer. Maak de styling af met donkergroene en okergele accessoires voor een warme uitstraling.

  ESSENZA Woonaccessoires
  ESSENZA Airen Dekbedovertrekset Ecru
  ESSENZA Airen Dekbedovertrekset Ecru
  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2019 ESSENZA HOME