Behind the Print: Filou

  Dahlia's, tulpen en andere bloeiende bloemen hebben hun plek op het Filou design veroverd. Deze bloemen hebben één ding gemeen: ze komen allemaal uit de mooiste stillevens die onze ontwerpers konden vinden. Hier lees je waarom onze ontwerpers juist voor deze bloemen kozen om het Filou design mee te versieren.
  ESSENZA Dekbedovertrekset Filou

  Barokke pracht

  Als we denken aan de Barok, denken we vooral aan ornamenten (zoals te zien is op het Georgina design) maar ook het ontwerp van de Filou met de weelderige bloemen van verschillende stillevens uit het Rijksmuseum is verwant aan de Barok. In dit tijdperk vierden bloemstillevens namelijk hun hoogtijdagen.

  Jan Davidsz. de Heem: Bloemstilleven - 1650-1683.
  Jan Davidsz. de Heem: Bloemstilleven - 1650-1683.
  A.P. Bloem crëerde dit prachtige kunstwerk vol bloemen
  A.P. Bloem ontwierp dit prachtige kunstwerk vol bloemen

  Geheime boodschappen

  Bloemstillevens moesten niet alleen de schoonheid van de natuur vastleggen, maar ook gecodeerde boodschappen overbrengen. Meesterwerken met weelderige bloemen die niet tegelijkertijd in de natuur zouden kunnen bloeien, duidden bijvoorbeeld op een utopische toestand van de wereld. Rupsen belichaamden de metamorfose: de verandering van lelijk naar mooi, terwijl ze als vlinders de vergankelijkheid van schoonheid belichaamden.

  Kortom, wat er op het eerste gezicht schijnbaar uitziet als een willekeurige verzameling bloemen, vertelt eigenlijk een heel verhaal!

  Daarnaast hadden stillevens een derde niet-officiële functie: ze boden de bourgeoisie, die welvaart en politieke macht had verworven, de kans om zich te presenteren. Destijds namen de stillevens de functie over die bijvoorbeeld Instagram nu in onze samenleving heeft. Best creatief, toch?

  ESSENZA Dekbedovertrekset Filou Espresso
  ESSENZA Dekbedovertrekset Filou Caramel
  ESSENZA Dekbedovertrekset Filou Lila

  Bloemstillevens bij ESSENZA

  Bij ESSENZA houden we van luxe, expressieve elegantie en daarom mogen deze stillevens niet ontbreken! Maar ESSENZA zou ESSENZA niet zijn als deze niet op een eigentijdse manier werden uitgevoerd: het Filou ontwerp toont een collectie bloemen uit verschillende stillevens die in het Rijksmuseum te bewonderen zijn. Deze bloemen schitteren allemaal op een canvas in de kleuren van het seizoen: lila, espresso en last but not least caramel.

  ESSENZA Dekbedovertrekset Filou Caramel
  ESSENZA Dekbedovertrekset Filou Caramel

  De ster van dit seizoen: Filou Caramel

  Met het Filou Caramel beddengoed verander je je slaapkamer in een luxe toevluchtsoord met warme, zomerse vibes. Combineer deze warme kleur met diverse andere bruintinten of met rustgevende groentinten. Zachte zomertinten zoals blush pink en lila brengen een frisse sfeer in de slaapkamer.

  Krijg je geen genoeg van dit design in combinatie met deze geweldige kleur? Hul jezelf dan letterlijk in dit design met de beeldschone Filou homewear items in deze bijzondere kleur.

  ESSENZA Homewear items Filou

  Ontdek de omvangrijke Filou collectie

  Laat je verleiden door al het moois met de Filou print. Van luxe tassen, zachte vloerkleden en comfy homewear, we've got it all. Bekijk nu de gehele collectie met dit weelderige design!


  ESSENZA Vloerkleed Filou Finest
  ESSENZA Beauty Case Tracy Filou
  ESSENZA Sierkussen Filou
  ESSENZA Sprei Filou
  ESSENZA Rolkussen Filou
  ESSENZA Sarai Filou Kimono Bloemen Leather brown
  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2021 ESSENZA HOME