Behind the Print - Grazie

  De verhalen achter onze prints zijn bijna net zo mooi als de ontwerpen zelf. Vandaag ligt de focus op het dessin Grazie: een print die luxe uitstraalt en waarvan het verhaal uitnodigt tot (dag)dromen.

  Fahion meets history

  Er is geen betere plaats om fasion inspiratie op te doen dan op de catwalks van Milaan. Er wordt natuurlijk niet voor niks gezegd dat deze stad dé modehoofdstad van de wereld is. Tijdens de fashionweek zagen we dat barok een belangrijke rol speelt bij de grote modehuizen. Deze weelderige versieringen hebben we terug laten komen op het Grazie-design.

  Het subtiele slangenpatroon op de achtergrond geeft deze Grazie-print een moderne look. En zo komen twee werelden samen in dit ontwerp: moderne invloeden van de mode en de historische ornamenten van de barok.

  Barokke elementen

  Als je goed naar de ornamenten in de print kijkt dan zie je dat het bladeren zijn. En als er één ding is waar we bij ESSENZA van houden, dan zijn het wel invloeden uit de natuur!

  Deze bladeren, acanthusbladeren genoemd, belichamen het toppunt van barok. Geen wonder, want het zogenaamde acanthusbladwerk was in die tijd zo populair dat het boeken, spiegels, architectuur en zelfs koninklijke kleding versierde!

  En vandaag, een paar eeuwen later, schitteren de ornamenten van de mediterrane bladeren op het prachtige Grazie-design om een luxueuze extravagantie toe te voegen aan interieurs.

  Schoonheid is een ideale toestand waarin niets kan worden verwijderd of toegevoegd zonder de schoonheid te verminderen. - Leon Battista Alberti

  Styling tips:

  Dit seizoen schittert het Grazie-design in twee nieuwe, modieuze kleuren: IJsblauw en Hazelnoot. Het kleurenpalet van het ijsblauwe dessin is perfect voor een frisse lentelook, terwijl je met het hazelnootbruine dessin warme zomervibes in je slaapkamer brengt.

  Combineer het frisse blauw met accessoires in een goud-groene olijfkleur voor een nog mooier resultaat.

  Accentueer het zachte bruin van de hazelnootkleurige versie van het Grazie-dessin met poederachtige aardetinten voor een romantische look:

  Voor welke kleur je ook gaat: je haalt ongetwijfeld een luxueuze blikvanger in huis!

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2021 ESSENZA HOME