Toggle Nav User Search

  Behind the print: Crane

  Achter iedere collectie van ESSENZA schuilen bijzondere verhalen. En we doen niets liever dan deze met jou delen! Dit keer nemen we je mee naar het Rijksmuseum, waar een Oosterse kimono uit de vorige eeuw ons inspireerde tot een bijzonder elegante print.
  ESSENZA Izia Design

  A Haori story

  Deze sierlijke print met witte en rode kraanvogels is afkomstig van een Haori die je kunt bewonderen in het Rijksmuseum. Een Haori is een traditionele Japanse kimono die open wordt gedragen en wordt versierd met prachtige patronen. Deze Haori is gemaakt van damast geweven zijde en is beschilderd met rode en witte kraanvogels die als finishing touch nog eens versierd zijn met een gouden draad. De ontwerper van de Haori is helaas onbekend, maar we weten wel dat hij ergens tussen 1920 en 1940 moet zijn gemaakt.

  De taal van de kimono

  De kimono is omhuld met symboliek en betekenis. Bij een vrouw vertelt de kleur en het patroon van de kimono iets over haar leeftijd én over haar relatiestatus. Hoe jonger de vrouw, hoe uitbundiger de versiering en lange mouwen met rode zijde aan de binnenkant verklappen dat een vrouw nog single is. Ook het seizoen is af te lezen aan de patronen, bijvoorbeeld kersenbloesem in het voorjaar, esdoornblaadjes in het najaar en bamboe in de winter. Het is een absolute no go om in de zomer in een ‘winter kimono’ te verschijnen.

  A lucky bird

  De kraanvogel wordt in Japan als geluksbrenger beschouwd, het is dus letterlijk een geluksvogel. De vogel staat ook symbool voor een lang leven, eer en trouw. Kraanvogels leven in paren en kiezen hun partner voor het leven. Hoe romantisch!

  Liefde, geluk en sereniteit

  Niet gek dus dat we de kraanvogel maar wat graag in ons interieur halen, want wie is er nu niet op zoek naar een beetje liefde, geluk en trouw? Bovendien voegt de kraanvogelprint een vleugje elegantie en sereniteit toe, zeker in een zachte roze tint, dé trendkleur van 2019. Wij zijn fan!

  Haal hem in huis

  Ben jij op zoek naar een rustgevende, licht Aziatische touch in huis? Bestel dan snel jouw favoriete item met deze elegante kraanvogelprint! Je vindt de kraanvogels op het  Crane dekbedovertrek, het Crane sierkussen én de zachte satijnen Crane kimono!

  ESSENZA Izia Zierkissen mit Kraniche
  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2019 ESSENZA HOME