Toggle Nav User Search

  Behind the print: Rosalee

  Om een elegante tegenhanger van onze bonte bloemendesigns te creëren, lieten onze designers zich inspireren door de fijne bloemenstudies van de Nederlandse schilder Willem van Leen. Het resultaat? Het bijzondere dessin 'Rosalee'! Deze print vindt zijn oorsprong in het Parijs van de 18e eeuw. Reis met ons mee en ontdek het verhaal...
  ESSENZA Dekbedovertrekset Rosalee Mosterdgeel

  Parijs in de 18e eeuw: de natuur als toevluchtsoord

  Vandaag neemt deze ‘Behind the print’ je mee naar het Parijs van de 18e eeuw, kort voor de revolutie, toen Louis XVI regeerde. Een periode waarin de kloof tussen arm en rijk ontzettend groot was, de winters bijzonder koud en de zomers extreem warm. De Nederlandse schilder Willem van Leen verhuisde in die periode naar Parijs en bracht hier enkele jaren van zijn leven door.

  Groene oase in Parijs: Jardin des Plantes.
  Willem van Leen: Gele en witte lelies (1780)
  Willem van Leen: Gele en witte lelies (1780)

  Midden in het drukke stadsleven van deze grote stad bevond zich de Jardin des Plantes, de botanische tuin van Parijs. Een toevluchtsoord waar de schoonheid en diversiteit van de natuur zich konden ontvouwen en waar Willem van Leen regelmatig naar toe ging om schetsen te maken van de exotische flora.

  Rosalee: in de voetsporen van Willem van Leen

  Met zoveel mooie bloemenpracht op het netvlies, is het geen wonder dat Willem van Leen zich na zijn terugkeer in Nederland specialiseerde in het schilderen van bloemen. Hij maakte prachtige bloemenschetsen, zoals die van de gele en witte lelies hierboven. Op basis daarvan stelde hij stillevens samen, die hij later op doek schilderde.

  Als ode aan deze getalenteerde schilder gingen onze designers op dezelfde manier te werk: op basis van de lelieschets en andere bloemstudies, ontwierpen zij het Rosalee dessin als een soort groot, modern stilleven.

  ESSENZA RosESSENZA Dekbedovertrekset Rosalee Mosterdgeelalee Bettwäsche in Senfgelb mit großen weißen Blumen
  ESSENZA Dekbedovertrekset Rosalee Mosterd

  Bescheiden gebloemd bedlinnen voor een rustige slaapkamer met een weelderige touch

  Met de Rosalee kies je voor rustige kleuren en een weelderig decor. Als tegenhanger van de bonte bloemendessins in onze collectie, bestaat het Rosalee-ontwerp uit niets anders dan mooie, witte bloemen. Het dessin straalt een lenteachtige rust uit. Kies koel grijs voor de perfecte overgang van winter naar voorjaar of ga voor de warmere, crèmekleurige versie.   

  ESSENZA Rosalee Dekbedovertrekset Grijs
  ESSENZA Dekbedovertrekset Rosalee Creme

  Wil je een zomerse vibe in de slaapkamer? Kies dan voor het Rosalee dekbedovertrek in een warme, mosterdgele tint. Voor een romantische touch is het Rosalee dekbedovertrek in ‘blush pink’ de perfecte keuze. De achterzijde van dit dekbedovertrek is ecru met lichtroze stippen. Speels en zoet.

  ESSENZA Dekbedovertrekset Rosalee Blush
  ESSENZA Dekbedovertrekset Rosalee Blush
  ESSENZA Dekbedovertrekset Rosalee Mosterdgeel

  Badstof: bloemen in de badkamer

  Rosalee badtextiel is gemaakt van superzachte katoen velours. En niet zomaar katoen, maar GOTS-gecertificeerd katoen. Dit garandeert niet alleen het gebruik van biologisch katoen, maar ook dat de productie op een sociaal verantwoorde en milieuvriendelijke wijze plaatsvindt. Beter voor je huid, beter voor het milieu en beter voor de werknemers in de fabrieken dus! Kies ook hier weer uit de meest beeldschone kleuren:

  ESSENZA Rosalee Badtextiel Naturel
  ESSENZA Rosalee Badtextiel Geel
  ESSENZA Rosalee Badtextiel Blauw

  Rooskleurige vooruitzichten

  Verliefd op alles met de mooie Rosalee bloemenprint? Vergeet dan vooral niet deze fantastische woonaccessoires te bekijken. Love at first sight!

  ESSENZA Rosalee Accessoires
  ESSENZA Rosalee Woonaccessoires

  Bekijk hier de hele Rosalee collectie.

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Copyright © 2020 ESSENZA HOME